Iohannis către Dăncilă: Încetaţi să îi mai amăgiţi pe români; nu aţi mărit nimic anticipat

Iohannis către Dăncilă: Încetaţi să îi mai amăgiţi pe români; nu aţi mărit nimic anticipat

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut vineri premierului Viorica Dăncilă să nu îi mai amăgească pe români, el precizând că pensiile nu au fost majorate anticipat.

"În legătură cu pensiile, constat că la Guvern se trăieşte într-o lume de-a dreptul paralelă. Nu, doamnă prim-ministru, nu aţi mărit nimic anticipat! Încetaţi să îi mai minţiţi pe români. Încetaţi să îi mai amăgiţi pe români şi citiţi propriul dumneavoastră program de guvernare! Da, acela din scoarţă în scoarţă! Acolo scrie clar că, în 2018, punctul de pensie va fi 1.100 de lei, iar în 2019, şi da, suntem în 2019, va fi 1.265 de lei. Ştiţi cât este punctul de pensie acum? Nu, nu este 1.265 de lei, aşa cum aţi promis şi cum scrie în programul dumneavoastră de guvernare! Este 1.100 de lei. Abia în septembrie, cu creşterea pe care aţi promis-o şi pe care, sincer, nu ştim dacă o veţi respecta, va creşte la ce aţi promis pentru tot anul - 1.265 de lei. Deci, pentru anul 2019, creşterea pensiilor este doar la un sfert din ceea ce aţi promis şi doar pe ultimul trimestru", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a susţinut că "creşterile anticipate" prezentate de premierul Dăncilă reprezintă "doar o acordare întârziată a drepturilor care au fost promise şi se cuvin pensionarilor".

"Acesta este adevărul cu pensiile promise şi mărite!", a punctat şeful statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?