Iohannis: Cei care au semnat protocoale trebuie să şi le susţină, să le denunţe sau să le explice

Iohannis: Cei care au semnat protocoale trebuie să şi le susţină, să le denunţe sau să le explice

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat vineri, referindu-se la protocoalele secrete încheiate de instituţii ale statului, că aceia care le-au semnat trebuie să le susţină, să le denunţe sau să le explice.

Întrebat, la Ruse, cum comentează faptul că CSM a făcut public vineri protocolul încheiat cu SRI şi dacă ar trebui desecretizate şi alte protocoale, şeful statului a răspuns: "N-am comentat protocoalele şi n-o să încep astăzi".

Totodată, Iohannis a spus că niciunul dintre aceste protocoale nu a fost încheiat de când el este preşedinte.

"Eu cred că cei care au semnat astfel de protocoale trebuie să şi le susţină sau să le denunţe sau să le explice, dar acest rol nu pot să îl am eu. Niciunul din aceste protocoale nu a fost încheiat pe vremea mea", a declarat Klaus Iohannis.

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut public, vineri, după declasificare, protocolul de cooperare încheiat cu Serviciul Român de Informaţii în anul 2012 .

Documentul este intitulat "Protocol privind organizarea cooperării între Serviciul Român de Informaţii şi Consiliul Superior al Magistraturii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin, potrivit legii".

Protocolul este semnat din partea CSM de preşedintele de la acea vreme, Alina Ghica, iar din partea SRI de directorul instituţiei, George Maior. Pe document mai apar semnăturile vicepreşedintelui CSM, Oana Schmidt-Hăineală, şi prim-adjunctului directorului SRI, generalul Florian Coldea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Joe, scuză-mă că te întrerup” / Momentul stânjenitor provocat de Macron l-a lăsat năuc pe Biden la întâlnirea G7

2 VIDEO „Toți au stări de șoc de la ușor până la moderat” / Soțiile tanchiștilor ruși cer autorităților aducerea lor de pe front

3 „ F... me, I'm brilliant” / Viața de lux a româncei care era proxeneta șefă din Northampton și Birmigham

4 „Rușii s-au retras dar îi prindem data viitoare” / Noi imagini cu luptătorii Legiunii Internaționale a Ucrainei

5 Un general american pune capăt speculațiilor privind sistemele de apărare „SF” pentru Ucraina