Iohannis, despre Schengen: Am rugat-o pe președinta Parlamentului European să păstreze această abordare și acest optimism

Iohannis, despre Schengen: Am rugat-o pe președinta Parlamentului European să păstreze această abordare și acest optimism

Președintele României s-a întâlnit astăzi cu președinta Parlamentului European, Roberta Metsola. Cei doi oficiali au abordat problema aderării României la Spațiul Schengen, dar și mai multe aspecte legate de Uniunea Europeană.

Klaus Iohannis și președinta Parlamentului European FOTO: Presidency

„Am avut foarte multe chestiuni de discutat, suntem amândoi foarte implicați în chestiunile europene și aș menționa doar câteva chestiuni care au făcut obiectul discuției noastre de astăzi. În primul rând aș menționa Schengen, am apreciat în mod deosebit implicarea doamnei președinte și a Parlamentului European în speța Schengen. Parlamentul European și doamna președinte Metsola au fost din capul locului de partea noastră și au recomandat prin vot politic și discuții politice primirea României în Schengen. Am rugat-o să păstreze această abordare și acest optimism în continuare, cu speranța noastră legitimă ca în anul care vine, curând, în 2023, România să devină parte din spațiul Schengen”, a declarat Klaus Iohannis în timpul declarațiilor comune cu președinta Parlamentului European.

Am discutat și chestiuni mai generale despre UE și am concluzionat că este extrem de importanta unitatea noastră în Uniunea Europeană, unitatea este arma cea mai puternică pe care o avem, indiferent dacă vorbim despre războiul declanșat de Rusia împotriva Ucrainei, unde unitatea este vitală sau în alte crize. În acest context a venit vorba și despre sancțiunile pe care le-am hotărât împotriva Rusiei, chiar în ultima seară a Consiliului de săptămâna trecută. A fost aprobat al 9-lea pachet de sancțiuni și aici s-a văzut că unitatea este vitală”, a adăugat șeful statului.

Președintele a făcut referire și la scandalul actual din Parlamentul European, precizând că președinta Roberta Metsola beneficiază de tot sprijinul său în această problemă.

„O chestiune complicată, neașteptată este scandalul care a izbucnit acum câteva zile în Parlamentul European, legat de acuzații de corupție. Vreau să spun public că o susțin, o susținem 100%. Felul în care a abordat aceste chestiuni este cu siguranță calea corectă, fiindcă Parlamentul European își face treabă foarte bine. Atunci când sunt găsite situații când anumite persoane nu își fac ceea ce se așteaptă electoratul de la ele este clar că trebuie anchetate, așa cum scrie la carte”, a precizat Klaus Iohannis.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Anumiți „grei” din intelligence beneficiază de o protecție specială, care îi face imuni?

2 Încă o dovadă a „corectitudinii” occidentale... Ți se face scârbă când citești așa ceva...

3 Surprinzătorul nume ales de Polonia pentru avioanele lor F-35 / Imagini în premieră din SUA cu primul F-35 polonez, aproape finalizat

4 Interesante amănunte / Într-o veche mină din Bihor zace cheia care poate salva Europa din dependența de China

5 Degringoladă la Rapid / Săpunaru, monument de nesimțire. „Ori te lași, ori îl dai afară”