Iohannis, după participarea la funerariile Reginei Elisabeta a II-a: Exprim sincera noastră simpatie pentru această pierdere

Iohannis, după participarea la funerariile Reginei Elisabeta a II-a: Exprim sincera noastră simpatie pentru această pierdere

Președintele României a transmis luni, după ce a participat la funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a, că își exprimă întreaga compasiune pentru această pierdere.

Mesajul lui Iohannis după participarea la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a FOTO Profimedia

„După ce am participat la funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Defuncte Regina Elisabeta a II-a, îmi exprim încă o dată, în numele poporului român, întreaga noastră compasiune pentru această mare pierdere”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, pe Twitter.

Klaus Iohannis a participat la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, organizate la Londra, luni. Și Majestatea Sa, Margareta, Custodele Coroanei, va fi prezentă, alături de soțul ei, Principele Radu, împreună cu Principesa Elena şi soţul său, Alexander Nixon.

Personalitățile care au participat la funerariile Reginei Elisabeta a II-a

Funeraliile de stat ale Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, la ora locală 11,00 (10,00 GMT), la Westminster Abbey din Londra, a anunţat Palatul Buckingham. Această zi va fi sărbătoare legală în Marea Britanie, după cum a autorizat noul monarh, Charles al III-lea, într-unul dintre primele sale ordine.

Lideri importanţi ai lumii, printre care preşedintele Statelor Unite, Joe Biden, şi reprezentanţi ai caselor regale sunt aşteptaţi să participe la funeraliile Elisabetei a II-a. Biden și soția vor fi singurii care nu vor fi transportați în autobuzele speciale pentru șefii de stat, ci vor merge cu limuzina lor, pentru o protecție sporită.

La sfârşitul slujbei de la abaţie se păstrează două minute de reculegere la nivel naţional, apoi se intonează imnul naţional „God Save the King". Urmează o procesiune în centrul Londrei, de unde sicriul este dus la Castelul Windsor, unde Elisabeta a II-a va fi înmormântată, în cadrul unei ceremonii private, în capela Regele George al VI-lea, alături de soţul său, ducele de Edinburgh, care a murit anul trecut.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

3 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?