Iohannis: Eu nu am fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal

Iohannis: Eu nu am fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal

Președintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu a fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal.

"Asta este din capitolul "hoțul strigă hoții". Dacă vă referiți la câteva afirmații despre dosare pe care cică le-aș fi avut, pot să vă reconfirm că eu, Klaus Iohannis, nu am fost niciodată, în nicio calitate, urmărit penal", a spus Iohannis la Palatul Cotroceni, întrebat de jurnaliști despre afirmațiile făcute de șeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, dar și de fostul președinte Traian Băsescu.

Călin Popescu-Tăriceanu, copreședinte ALDE, a declarat joi că prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze pentru toată lumea, "așa cum și pentru președintele Iohannis se pare că a funcționat".

"Din ce știu eu, în România există numai două categorii — cei care sunt nevinovați și cei asupra cărora instanța a stabilit printr-o decizie definitivă vinovăția. Așadar, cred că în România, așa cum și pentru președintele Iohannis se pare că a funcționat, prezumția de nevinovăție trebuie să funcționeze pentru toată lumea. Vreau să readuc aminte că președintele Iohannis a candidat la alegerile prezidențiale din poziția de penal, așa cum folosește el această stupidă expresie, cum atribuie această calitate unora dintre cei care participă la procesul electoral. Deci Iohannis a fost penal și s-ar putea încă să fie considerat ca atare, pentru că știu că a făcut uz de o cale de atac excepțională care până de curând nu era accesibilă tuturor cetățenilor români și sigur că are o problemă în plus față de noi, că el este și condamnat. Așa încât i-aș recomanda președintelui să fie mai rezervat și să nu mai folosească dubla măsură", a afirmat Tăriceanu, după depunerea, la Biroul Electoral Municipal, a listelor cu candidații ALDE București la parlamentare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Statul rămâne cu o gaură de 90 de milioane de euro după falimentul combinatului de îngrășăminte Chemgas Sloboz…

2 Răsturnare de situație! Ce spune menajera lui Alex Bodi despre bătăile pe care Bianca Drăgușanu le-a încasat

3 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

4 Trimis la dezalcoolizare? / Maior va fi ambasadorul României la Aman, în Iordania

5 Prostul proștilor! Sică Dumitrescu s-a îndrăgostit de o polițistă sub acoperire și i-a dezvăluit că vinde coca…