Iohannis: Imediat după primirea răspunsului de la Parlament, voi convoca referendumul

Iohannis: Imediat după primirea răspunsului de la Parlament, voi convoca referendumul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți că va convoca referendumul național după ce va primi răspunsul la solicitarea sa din partea Parlamentului.

"Aștept de la Parlament răspunsul la solicitarea mea. Imediat după primirea răspunsului, voi convoca referendumul", a declarat Iohannis, în plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului.

El a explicat motivele pentru care inițiază acest referendum.

"Ce fel de națiune vrem să fim? Vrem să fim o națiune puternică, prosperă, o națiune care își construiește un stat de drept și îl respectă, o națiune care se poate mândri cu o justiție independentă, o națiune unde autoritățile colaborează loial, o națiune cu un Parlament puternic, cu un Guvern performant sau vrem să fim o națiune slabă, disprețuită, care pune totul în joc pentru a salva pe câțiva din situații dificile, pe câțiva politicieni din situații dificile? Merită România acest sacrificiu pentru câțiva politicieni? Asta este întrebarea. Acesta este scopul referendumului. O națiune puternică se construiește cu politicieni integri și credibili în vârful statului, asta îmi doresc eu pentru România și asta cred își doresc românii. Asta este întrebarea: Ce fel de națiune vrem să fim? Și pentru a afla realmente voința suverană a poporului român voi convoca acest referendum", a spus Iohannis.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”