Iohannis: L-am rugat pe procurorul general să ia toate măsurile pentru mai multă celeritate în cercetări

Iohannis: L-am rugat pe procurorul general să ia toate măsurile pentru mai multă celeritate în cercetări

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că a avut o întâlnire cu procurorul general și l-a rugat pe acesta să ia toate măsurile pentru a introduce mai multă celeritate în cercetări, afirmând că există dosare "extrem de vechi", precum cele ale Revoluției sau Mineriadei.

"Am avut o întâlnire cu procurorul general aici, la Cotroceni, și l-am rugat să ia toate măsurile care se pot lua pentru a introduce mai multă celeritate în exercițiul cercetărilor. E foarte simplu: avem dosare vechi, unele extrem de vechi, mă gândesc la Dosarul Mineriadei, Dosarul Revoluției. Este inacceptabil să stăm noi și să nu știm ce s-a întâmplat la Revoluție, cine a fost vinovat, ce s-a întâmplat la Mineriade, cine sunt oamenii vinovați. Dacă vorbesc de vinovați, vorbesc de oameni care au încălcat legea, nu de o vină istorică. Nu e treaba istoricilor încă. Deocamdată, și în Dosarul Revoluției, și în Dosarul Mineriadei, este treaba procurorilor, iar cine a greșit va plăti", a spus șeful statului.

El a precizat că l-a mai rugat pe procurorul general să ia măsurile necesare astfel încât cercetările să fie efectuate mai rapid, pentru a trimite dosarele în instanță atunci când procurorii constată că s-a încălcat legea.

"Acolo unde se constată că nu s-a încălcat legea, că sunt niște delațiuni comice, acolo să se restabilească de îndată bunul renume al persoanei care a fost pe nedrept acuzată", a adăugat Klaus Iohannis.

AGERPRES/(A — autor: Cătălin Alexandru, editor: Florin Marin, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia