Iohannis, la MJ: Legile Justiţiei au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament

Iohannis, la MJ: Legile Justiţiei au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament

Preşedintele Klaus Iohannis i-a spus lui Cătălin Predoiu că are o sarcină dificilă ca ministru al Justiţiei, deoarece legile Justiţiei "au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament" şi trebuie reluate discuţiile în legătură cu aceste legi împreună cu profesioniştii din sistem, forurile europene şi "politicienii de bună credinţă".

"Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiţie dreaptă, o lupta anticorupţie eficientă, iar dumneavoastră, domnule ministru, şi îl rog pe domnul prim-ministru să vă sprijine în aceste demersuri, aveţi o sarcină dificilă. Avem legile Justiţiei care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament şi bine că s-a schimbat această majoritate. Ele sunt în funcţiune, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Trebuie reluată discuţia, trebuie reluată aşa cum trebuia făcută de la început, împreună cu profesioniştii din sistem, împreună cu forurile cu care suntem parteneri - GRECO, Comisia Europeană, împreună cu politicienii de bună credinţă, iar acolo unde se găseşte că modificările au fost bune, să fie lăsate, iar acolo unde se găseşte că au fost eronate, să fie corectate", a spus Iohannis, la ceremonia de preluare a mandatului de ministru al Justiţiei de către Cătălin Predoiu.

Preşedintele i-a mai spus lui Predoiu că trebuie să vină cu "o gândire" în domeniul Codurilor penale, care trebuie puse în acord cu deciziile Curţii Constituţionale.

"În acelaşi fel, domnule ministru, vă revine sarcina să veniţi cu o gândire în domeniul Codurilor, fiindcă aici, este clar, se aşteaptă o punere de acord a Codurilor cu anumite decizii ale Curţii Constituţionale. Bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra Codurilor. Ar fi fost o reală catastrofă naţională dacă ar fi continuat acest asalt. Este o muncă grea, dar sunt convins că expertiza pe care o aveţi, prin felul foarte clar şi diplomatic de a vă apropia de temă, veţi reuşi o abordare care, în definitiv, ne va face pe toţi să spunem: Ok, acum legile sunt potrivite, Codurile sunt potrivite şi judecătorii şi procurorii nu au decât să le aplice cu bună credinţă. Domnule ministru, o parte specială şi complicată care vă revine este managementul Ministerului Public, fiindcă la Ministerul Public majoritatea sau multe dintre posturile extrem de importante, de mare vizibilitate, sunt ocupate de procurori care îndeplinesc aceste funcţii cu interimat. Aici, iarăşi, cu foarte mult calm, cu foarte mult tact, vă veţi apropia de aceste chestiuni şi sunt încredinţat că se vor găsi cele mai bune soluţii", a transmis şeful statului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina