Iohannis: M-am întâlnit cu premierul şi cu Dragnea; mi-am exprimat nemulţumirea faţă de scandalul legat de Justiţie

Iohannis: M-am întâlnit cu premierul şi cu Dragnea; mi-am exprimat nemulţumirea faţă de scandalul legat de Justiţie

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că s-a întâlnit joi cu premierul Viorica Dăncilă şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, lider al PSD, prilej cu care şi-a exprimat nemulţumirea privind ultimele scandaluri referitoare la DNA.

"Am primit pe doamna prim-ministru Dăncilă şi pe domnul preşedinte Dragnea aici, la Cotroceni. Această întâlnire a fost planificată încă din seara când a avut loc depunerea jurământului şi rostul acestei întâlniri a fost de a defini cadrul colaborării instituţionale între mine şi noul Guvern. Am discutat în cadrul acestei întâlniri despre nevoia de colaborare pe unele proiecte care sunt de importanţă naţională. Aş menţiona câteva pe care le-am şi discutat. Primul şi cel mai important - pregătirea pentru Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, al doilea mare program naţional este, evident, Centenarul. Centenarul (...) este al României şi românilor şi cred că este nevoie de o coordonare a acţiunilor. (...) Şi, da, am discutat şi despre Justiţie şi despre ce s-a convenit cu ministrul Justiţiei şi mi-am exprimat nemulţumirea că există un nou scandal legat de Justiţie, mai exact de DNA, în spaţiul public", a declarat şeful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat că premierul i-a comunicat că îi lasă "mână liberă" ministrului Tudorel Toader. "Şi, la puţin timp, aţi putut urmări poziţia ministrului Justiţiei care ne-a informat că ne va informa", a adăugat preşedintele. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”