Iohannis merge la inaugurarea podului suspendat de la Brăila

Iohannis merge la inaugurarea podului suspendat de la Brăila

Administrația Prezidențială a anunțat că șeful statului va merge joi, de la ora 11, la inaugurarea podului suspendat peste Dunăre la Brăila. Ulterior, președintele României va conduce șefința de CSAT.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO Presidency

Potrivit agendei președintelui din data de 6 iulie, de la ora 11 are loc „participarea la ceremonia de inaugurare a podului suspendat peste Dunăre de la Brăila”. Șeful statului va avea o alocuțiune la eveniment.

Apoi, de la ora 17.00 are loc ședința de Consiliu Suprem de Apărare a Țării.

Cel mai mare pod din România va fi inaugurat joi, 6 iulie 2023. Este vorba despre podul peste Dunăre de la Brăila, care este cea mai înaltă și cea mai scumpă construcție post revoluționară din țara noastră.

Obiectivul care va face legătura între provinciile istorice Muntenia, Dobrogea și Moldova a fost deja botezat Golden Gate-ul României.

Construcția se va da în folosință, împreună cu prima etapă a drumurilor de legătură, joi, 6 iulie, de la ora 13:00.

Cine mai vinela eveniment

La marea inaugurare a podului suspendat peste Dunăre, așa-numitul Golden Gate al României, vor participa, potrivit programului anunțat, Klaus Iohannis, președintele României, Marcel Ciolacu, premierul României, Nicolae Ciucă, președintele Senatului, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, Adina Vălean, comisarul european pentru Transport, ambasadorii Italiei și Japoniei.

Deși va fi inaugurat cu surle și trâmbițe, pe podul peste Dunăre vor fi restricții de circulație. Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că, timp de patru până la opt săptămâni, se va circula restricționat pe podul de la Brăila, iar traficul rutier va fi închis pe timpul nopții. Restricțiile sunt necesare pentru demontarea unor macarele de mari dimensiuni.

„Am luat decizia de a da drumul la circulație cât se poate de repede. Așa cum bine știți, până la sfârșitul anului trebuie dată în circulație si varianta Jijila și se va termina și aceasta. Dar următoarele săptămâni după darea în circulație vor trebui demontate acele macarale mari. Și atunci am avut de ales între două variante. (…). Ca să fiu mai exact, cred că este decizia corectă de a lăsa circulația tot weekendul fără niciun fel de întrerupere. De asemenea, și de dimineața de la 6.00 până seara la 8.00-9.00, circulația va fi deschisă, urmând ca pe timpul nopții să fie închisă pentru a se putea face aceste lucrări de demontare a macaralelor”, a anunțat Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Noua legătură Brăila-Tulcea pe podul peste Dunăre , a fost verificată, înainte de marea inaugurare, de către secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Acesta a mers în acest weekend de la Brăila la Tulcea utilizând podul suspendat peste Dunăre pentru a vedea dacă traseul este pregătit.

„Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galați - Tulcea se va da în trafic săptămâna viitoare (n.r: 6 iulie 2023), împreună cu prima etapă a drumurilor de legătură. În prima etapă, traficul rutier va fi deschis pe relația parțială, cu descărcare în județul Tulcea pe drumul până la Măcin (etapa I), urmând ulterior ca varianta până la Jijila și primul Km. pe zona Brăilei (etapa II) să fie finalizată cât mai repede”, a transmis secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat