Iohannis, noilor miniștri: Aveți de păstorit domenii sensibile și grele; vă doresc succes

Iohannis, noilor miniștri: Aveți de păstorit domenii sensibile și grele; vă doresc succes

Președintele Klaus Iohannis le-a urat succes joi noilor miniștri ai Educației, Transporturilor și pentru Relațiile cu Românii de Pretutindeni, care au depus jurământul la Palatul Cotroceni, șeful statului menționând că aceștia se vor ocupa de domenii grele.

* Noii miniștri ai Educației, Transporturilor și pentru relațiile cu românii de pretutindeni au depus jurământul de învestitură

"Aveți domenii sensibile și grele de păstorit. Vă doresc să aveți mult succes", a spus președintele.

El i-a felicitat pe noii miniștri pentru preluarea funcțiilor.

Șeful statului i-a transmis ministrului delegat pentru Românii de Pretutindeni, Maria Ligor, să le arate românilor din străinătate că "ne pasă de ei".

"Doamna ministru, diaspora, românii din afara țării sunt în atenția noastră și nădăjduiesc că veți găsi căile cele mai potrivite de a arăta românilor din afara granițelor noastre că ne pasă de ei și, în aceleași fel, vă rog să-i convingeți că avem nevoie de ei", a afirmat Iohannis.

El i-a spus și noului ministru al Transporturilor, Sorin Bușe, că toată lumea va fi cu ochii pe el.

"Domnule ministru al Transporturilor, pe oricine întrebați în ziua de azi de ce anume are nevoie România pentru a se dezvolta mai bine o să vă spună de infrastructură. Deci, este clar, toată lumea va fi cu ochii pe dumneavoastră ca să mișcați lucrurile. Sunt nenumărate șantiere și începute și abandonate și în pregătire. Vă doresc mult succes, aveți de lucru", a completat șeful statului.

Noului ministru al Educației, Mircea Dumitru, președintele Iohannis i-a transmis să aibă grijă de proiectul "România Educată".

"Domnule ministru al Educației, dumneavoastră preluați un domeniu care, din mai multe motive, îmi este foarte drag. Noi doi am discutat în repetate rânduri, dumneavoastră în calitate de rector, despre ce ar trebui făcut. Am constatat cu ocazia acestor discuții că avem abordări similare. Sunt multe lucruri de rezolvat, eu vă doresc mult succes. Aveți grijă de 'România Educată'", a conchis șeful statului.

Maria Ligor a omis inițial să semneze documentele la depunerea jurământului, dar a făcut acest lucru la finalul ceremoniei.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...