Iohannis: România este în prezent un cap de pod al democrației în regiunea noastră

Iohannis: România este în prezent un cap de pod al democrației în regiunea noastră

Președintele României a transmis un mesaj în cadrul celei de-a doua ediții a Summitului pentru Democrație, găzduit de SUA. Iohannis a punctat că România a crescut și este în prezent „un pod al democrației în regiunea noastră și nu numai”.

Klaus Iohannis, președintele României FOTO: Presidency

„Când ne-am reunit pentru Primul Summit pentru Democrație, ne-am angajat să protejăm valorile în care credem pentru siguranța și bunăstarea cetățenilor noștri. Ulterior acestui moment, în 2022, democrația a fost atacată în cel mai flagrant mod prin războiul ilegal al Rusiei împotriva Ucrainei. Angajamentele noastre sunt, astfel, și mai relevante astăzi. Democrațiile trebuie să rămână unite în apărarea valorilor și viziunii lor comune asupra lumii”, a transmis președintele, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Șeful statului susține că statele democratice și-au dovedit forța prin sprijinul acordat Ucrainei și prin creșterea capacității de a rezista amenințărilor: „Am arătat că democrațiile noastre sunt durabile și reziliente și așa trebuie să rămână. Acest fapt se traduce, de asemenea, prin continuarea muncii noastre acasă în domenii care rămân esențiale pentru consolidarea democrațiilor noastre”.

Klaus Iohannis a prezentat pe scurt câteva dintre principalele realizări ale României de la ultimul Summit.

„Eforturile României de combatere a extremismului au fost integrate într-o Strategie Națională cu accent pe prevenție, educație, evaluarea amenințărilor și colectarea de date relevante privind infracțiunile motivate de ură. România coordonează, împreună cu Suedia, o cohortă privind egalitatea de gen ca o condiție prealabilă pentru democrație. Rezultatele sale vor stimula inițiativele viitoare. De asemenea, luptăm deja de mulți ani cu hotărâre împotriva traficului de persoane. Mecanismul național de identificare și referire a victimelor a fost revizuit anul trecut”, a afirmat șeful statului.

Potrivit președintelui, au fost luate măsuri pentru a proteja un număr de peste 3,6 milioane de refugiați din Ucraina care au intrat în România.

De asemenea, Klaus Iohannis a punctat că România a crescut, în ultimele trei decenii, fiind în prezent un cap de pod al democrației din regiune. Acesta a precizat că „vom continua să lucrăm și să protejăm ceea ce am realizat”.

„Nu suntem singuri. Împreună cu democrațiile din întreaga lume, trebuie să sprijinim acum lupta tuturor celor care se străduiesc din răsputeri pentru un viitor democratic, care să le permită să facă propriile alegeri”, a încheiat președintele României.

Șeful statului a transmis, într-o postare pe Twitter, că democrațiile trebuie să rămână unite în apărarea valorilor și viziunii comune asupra lumii.

„Am transmis un mesaj la Summitul pentru Democrație de astăzi și am prezentat principalele realizări ale României de când a fost lansat Summitul de președintele Biden în 2021. Democrațiile trebuie să rămână unite în apărarea valorilor și viziunii lor comune asupra lumii”, a apreciat Klaus Iohannis pe Twitter.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...