Iohannis se întâlneşte miercuri la Bruxelles cu Juncker şi Tusk; discuţiile vor viza şi modificările în domeniul justiţiei de la Bucureşti

Iohannis se întâlneşte miercuri la Bruxelles cu Juncker şi Tusk; discuţiile vor viza şi modificările în domeniul justiţiei de la Bucureşti

Preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni, miercuri, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Vizita şefului statului la Bruxelles are loc în urma invitaţiei care i-a fost adresată, în luna decembrie 2017, de către preşedintele Comisiei Europene. După întrevederea cu Jean-Claude Juncker, preşedintele Klaus Iohannis se va întâlni cu membrii Colegiului Comisiei.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla şi negocierile privind noul cadru financiar al UE post 2020, aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, securitatea externă şi internă a Uniunii şi aspecte legate de relaţiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere şi vecinătatea estică.

De asemenea, va fi discutată situaţia din România referitoare la modificările aduse cadrului legislativ privind sistemul judiciar şi lupta împotriva corupţiei.

"Preşedintele Klaus Iohannis va sublinia, în cadrul întâlnirilor, angajamentul ferm al României de a contribui la consolidarea proiectului european, precum şi ataşamentul ţării noastre la principiile şi valorile pe care se bazează Uniunea. De asemenea, va arăta că Preşedinţia României a Consiliului UE va avea o abordare echilibrată şi obiectivă, în interesul Uniunii şi al statelor membre, care să contribuie la avansarea procesului de integrare europeană", arată Administraţia Prezidenţială.

Preşedintele Iohannis se va întâlni şi cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu care va discuta despre agenda reuniunii informale a Consiliului European din 23 februarie, respectiv negocierile privind viitorul buget al Uniunii Europene post 2020 şi aspecte instituţionale.

La finalul vizitei la Bruxelles, preşedintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu preşedintele grupului Partidul Popular European, Joseph Daul. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /