Iohannis: Se va ajunge la anticipate

Iohannis: Se va ajunge la anticipate

Președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că se va ajunge la alegeri anticipate, dar nu a dezvăluit cum care este strategia pentru organizarea lor: ”veți vedea foarte pe concret cum vom aborda chestiunea”.

Șeful statului a spus că în Parlament sunt tot aceeași parlamentari care au fost aleși în 2016: ”PSD are un număr foarte mare de parlamentari și nu dorește să lase puterea din mână”.

”Este imposibil de gestionat un an întreg cu acea mare majoritate pesedistă în Parlament în condițiile în care românii au spus încă de anul trecut un mare <<Nu>> PSD-ului”, a adăugat Iohannis.

Președintele a respins acuzația că, prin alegeri anticipate, se va ajunge la o criză politică: ”nu se intră într-o criză politică, se intră într-o procedură în care românii își pot exprima opțiunile și pentru Parlamentul României”.

Alegerile europarlamentare și cele prezidențiale de anul trecut ”au fost clar pierdute de PSD”, a adăugat șeful statului.

Întrebat daca i-a cerut premierului Ludovic Orban să-și dea demisia, Iohannis a răspuns: ”Daca voi cere eu vreodata demisia veti auzi aceste lucruri de la mine. Vă reaminesc ca am cerut demisia unor guverne, cateodata cu succes, alta dată mai tarziu. Nu am discutat așa ceva”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...