Iolu: Premierul consideră că declarațiile prim-ministrului ungar sunt făcute cu obiective politice

Iolu: Premierul consideră că declarațiile prim-ministrului ungar sunt făcute cu obiective politice

Premierul Dacian Cioloș consideră că declarațiile de la Satu Mare ale prim-ministrului Ungariei, Viktor Orban, sunt făcute "într-o logică electorală, cu obiective politice", a afirmat, joi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu.

"Premierul Dacian Cioloș consideră că declarațiile făcute de premierul Ungariei, Viktor Orban, azi, la Satu Mare, precedate de afirmații ale unor înalți oficiali unguri în legătură cu Ziua Națională a României, sunt neelegante și nepotrivite. Afirmațiile domnului Orban sunt, evident, făcute într-o logică electorală, cu obiective politice", a spus Liviu Iolu, într-un briefing, la Palatul Victoria.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, prim-ministrul Cioloș consideră că "premierul ungar ar trebui să dea dovadă de mai multă reținere în astfel de declarații".

"Respectul față de valorile și simbolurile naționale ale unei țări este parte indisociabilă a setului de valori pe care se bazează Uniunea Europeană și NATO, spații din care atât România, cât și Ungaria fac parte", a subliniat Iolu.

AGERPRES/(A — autor: Mădălina Cerban, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruștei)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

2 Așa o fi?

3 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

4 O femeie l-a surprins pe soț în timp ce „servea un oral” de la o minoră / Ce a urmat s-a transformat în coșmar

5 VIDEO De văzut!