Iolu: Stabilirea prețului RCA nu e de competența Guvernului, ci a ASF

Iolu: Stabilirea prețului RCA nu e de competența Guvernului, ci a ASF

Stabilirea prețurilor în cazul RCA, așa cum solicită transportatorii într-o petiție, nu intră în atribuțiile Guvernului, ci Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină, a precizat joi purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

Într-o declarație transmisă presei, Liviu Iolu arată că, după consultări cu transportatorii, Autoritatea de Supraveghere Financiară și Consiliul Concurenței, Guvernul a adoptat miercuri o ordonanță de urgență tocmai pentru a crea cadrul juridic care să permită rezolvarea acestor probleme.

"Ordonanța reflectă solicitările transportatorilor, respectând legea și rolul tuturor instituțiilor implicate. Nu este în competența Guvernului să stabilească valoarea de plafonare a tarifelor RCA și este inadmisibil să i se solicite Guvernului acest lucru. Această chestiune trebuie clarificată de ASF. Guvernul nu se poate substitui instituțiilor care trebuie să-și asume responsabilitatea rezolvării disensiunilor dintre asiguratori și transportatori. Stabilirea prețurilor, cerere formulată azi în petiția adresată Guvernului, nu este în atribuțiile Executivului, ci a Autorității de Supraveghere Financiară, care are cadrul legal să intervină", susține Iolu.

Potrivit acestuia, problema RCA trenează de multă vreme, "din cauza incapacității instituțiilor responsabile de a gestiona această situație".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina