Ion Călinoiu va contesta ordinul de încetare a mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj

Ion Călinoiu va contesta ordinul de încetare a mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj

Președintele revocat al Consiliului Județean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a declarat vineri, pentru AGERPRES că va contesta în instanță ordinul privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului.

"Ordinul de revocare nu are la bază niciun temei legal și pot să spun foarte simplu că este un abuz. Până voi demonstra pe calea instanței abuzul pe care trebuie să îl am în atenție, voi demonstra în instanță că ordinul va fi suspendat și revocat. Este pe rol în instanța judecătorească raportul de evaluare al ANI și ANI spune că rămâne executoriu după o hotărâre judecătorească rămasă definitivă. Luni va fi depusă contestația pentru suspendare", a precizat Ion Călinoiu.

Prefectul județului Gorj, Gheorghe Paraschivu, a anunțat joi seara, într-o declarație de presă, că a fost întocmit referatul cu propunerea și proiectul ordinului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj al lui Ion Călinoiu, urmare a stării de incompatibilitate.

Potrivit prefectul județului Gorj, Instituția Prefectului Județul Gorj a primit în data de 23 iunie 2015 Raportul de Evaluare numărul 24252/g /II /17.06.2015 al Agenției Naționale de Integritate privindu-l pe Ion Călinoiu, președinte al Consiliului Județean Gorj, referitor la starea de incompatibilitate.

"În legătură cu acest raport s-a purtat corespondență cu mai multe instituții ale statului. Prin adresa numărul 7 119 din 18 februarie 2016 înregistrată la Instituția Prefectului Gorj cu numărul 2 716 din 22 februarie 2016, Curtea de Apel Craiova a comunicat hotărârile pronunțate în dosarele 944/54/2015 și 944/54/2015/a1 prin care a fost soluționată definitiv prima contestație la raportul de evaluare. Întrucât există și a doua contestație pe rolul instanțelor de judecată la același raport, a fost necesară efectuarea unei analize de către propria noastră structură care asigură asistența juridică. Serviciul verificare a legalității actelor, aplicarea legilor cu caracter reparatoriu și contencios administrativ a întocmit referatul cu propunerea și proiectul ordinului privind constatarea încetării de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului de președinte al Consiliului Județean Gorj al domnului Călinoiu Ion, urmare a stării de incompatibilitate. Drept urmare a fost emis Ordinul Prefectului Județului Gorj numărul 108 din 17 martie 2016", a precizat Gheorghe Paraschivu.

Potrivit legii, Consiliul Județean se va întruni în ședință și va desemna unul dintre vicepreședinți la conducerea instituției sau va proceda la alegerea unui nou președinte.

"A durat așa de mult pentru că am așteptat a adresă de la ANI care să ne răspundă la o adresă a noastră și din surse autorizate înțeleg că adresa este în drum spre noi și înțeleg că această adresă confirmă faptul că raportul a fost definitiv. Este un act administrativ unilateral cu posibilitate de contestare la Secția Contencios-Administrativ. Ordinul a fost emis, se va comunica atât domnului președinte Călinoiu Ion cât și CJ și secretarului județului, după care domnul președinte poate să îl conteste. Ordinul produce efecte de la comunicare și numai instanța de judecată este în măsură să îi suspende efectele", a mai spus prefectul județului Gorj.

Agenția Națională de Integritate a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, precum și săvârșirea infracțiunii de fals în declarații în formă continuată de către președintele Consiliului Județean Gorj, Ion Călinoiu.

Potrivit unui comunicat al ANI, Ion Călinoiu s-a aflat în stare de incompatibilitate întrucât a deținut simultan cu funcția de președinte al CJ Gorj următoarele calități: expert pe termen scurt în cadrul Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, în perioada 1 septembrie — 15 decembrie 2012; expert pe termen scurt — expert comitetul local de dezvoltare a parteneriatului social/expert consorțiul regional Sud-Vest Oltenia la Inspectoratul Școlar Județean Gorj, în perioada 1 iunie—31 iulie 2013.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina