Ion Răducanu: Sper ca Traian Băsescu să ''cântărească'' propunerea noastră de a anula alianța UNPR-PMP

Ion Răducanu: Sper ca Traian Băsescu să ''cântărească'' propunerea noastră de a anula alianța UNPR-PMP

Președintele UNPR, Ion Răducanu, îi cere lui Traian Băsescu, într-o scrisoare deschisă, ca în cadrul Colegiului Național al PMP să "cântărească" propunerea de a anula alianța UNPR-PMP.

"Ne exprimăm convingerea, domnule președinte Traian Băsescu, că înțelepciunea și experiența dumneavoastră vor cântări în decizia Colegiului Național al PMP, în ceea ce privește propunerea noastră de a anula prin consens această alianță artificială", se arată în scrisoarea deschisă transmisă lui Traian Băsescu.

Potrivit lui Ion Răducanu, conferințele naționale ale UNPR din noiembrie 2016 și aprilie 2017 de la București, ale căror hotărâri au fost înscrise în Registrul Partidelor Politice, au denunțat Protocolul de fuziune prin absorbție.

"S-a constatat că nu s-au îndeplinit condițiile de fond și de formă stabilite de statutul UNPR și de Legea partidelor politice și nu s-au respectat prevederile articolului 5 din Protocolul de fuziune. La acestea se adaugă situațiile financiare deosebite, fiind imperios necesar ca fiecare partid să-și facă ordine și să-și achite datoriile", mai notează sursa citată.

Președintele UNPR amintește că, în 20 iulie 2016, Congresul reunit al organelor supreme de decizie ale PMP și UNPR au adoptat Protocolul de fuziune prin absorbție, al cărui unic scop era constituirea unui partid puternic, capabil să câștige la alegerile din noiembrie 2016 cel puțin 50 de locuri de parlamentari.

"Protocolul de fuziune negociat și semnat de președinții celor două partide avea la bază trei principii esențiale și obligatorii: paritate absolută, după numirea președinților organizațiilor județene și după stabilirea candidaților pentru alegerile parlamentare, prioritate pentru cei cu rezultate mai bune în alegerile locale, precum și întâietate în nominalizarea parlamentarilor pentru o nouă candidatură", notează liderul UNPR.

El mai arată că, la doar 3 luni de la semnarea protocolului, înțelegerile inițiale au fost uitate, nerespectându-se niciun principiu al protocolului, iar în 23 octombrie 2016 s-a produs prima fisură a alianței prin retragerea unui număr important de membri UNPR din Colegiul Național și din colegiile județene, așa-zise structuri interimare PMP-UNPR.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 The Times / Disperare la Kremlin! Armata Rusiei, aproape de o înfrângere umilitoare în sudul Ucrainei!

2 Era intimă cu Lavrov! / Jurnalista rusă Daria Aslamova, arestată pentru spionaj în Kosovo

3 Noul război? Amănunte care dau fiori...

4 Ucrainenii l-au „eliberat de viață” pe instructorul super-piloților ruși

5 VIDEO În prima mașină erau șase comandanți ruși care au fost „eliberați de viață”. În cealaltă, 5 soldați, „eliberați” și ei...