Ion Țiriac arată dedesubturile cazului Halep. „Uite cum au fugit toți ca șobolanii"

Ion Țiriac arată dedesubturile cazului Halep. „Uite cum au fugit toți ca șobolanii"

Ion Țiriac este unul dintre marii apărători ai Simonei Halep în cazul de dopaj în care sportiva este implicată, dar totuși o ”urechează” pe favorita sa pentru o greșeală pe care a făcut-o.

Ion Țiriac și Simona Halep, în vremuri apuse. Foto Getty images

Fostul jucător de tenis e de părere că jucătoarea este o victimă în cazul de dopaj și îi găsește o singură vină, și anume că nu a verificat singură lista medicamentelor interzise. „Cu Simona Halep se complică treburile şi mai mult. Ea începe să aibă dreptate. De ce? Uite acum ce a făcut Gazeta Sporturilor cu doi jurnalişti, trimiţându-i acolo (n.r. - în Canada), ce au aflat şi pe lângă asta, după aia s-au închis toate aceste căi care puteau fi atacate. Au fugit toţi, ca şobolanii. De ce? Unde?”, s-a întrebat Ion Țiriac.

Ion Țiriac se referă la episodul în care Gazeta Sporturilor a deplasat o echipă în Canada și a stat de vorbă cu unul dintre reprezentanții societății canadiene Quantum Nutrition, grecul Kostas Koveos, cel care administrează business-ul condus de fratele lui mai mare, John Koveos. Acesta a dat câteva declarații, dar a doua zi a baricadat ușa companiei.

De ce nu a declarat că ia suplimentul

Omul de afaceri îi găsește vină Simonei Halep pentru faptul că nu a declarat noile suplimente nutritive pe care începuse să le ia nici la US Open 2022, nici la confruntarea cu ITIA, din octombrie anul trecut, acesta apărând abia în ianuarie în dosarul sportivei. ”Ea are o singură vină, părerea mea. Faptul că nu a verificat ca echipa ei să îi scrie lista aia de medicamente ce a luat, cum a făcut Andreea Răducanu.

Aici (n.r. pe lista care trebuie completată după turnee), echipa ei trebuia să justifice de ce i-a dat, cum i-a dat şi aşa mai departe. Nu poţi să-mi spui că vineri e negativă şi luni e pozitivă, iar comisia asta care a judecat-o să spună `suntem de acord că a fost viciată`”, a spus miliardarul pentru Antena Sport.

Slabe șanse de revenire

În ceea ce privește șansele de revenire ale jucătoarei la forma care a consacrat-o, Ion Țiriac e conștient că Simona Halep nu se va mai putea ridica la nivelul dorit după expirarea suspendării . Miliardarul este de părere că sportiva va avea nevoie de multe ședințe de pregătire, dacă va încerca să revină în circuitul de tenis.

”Un sportiv care e afară un an de zile, are nevoie de patru ani să revină la forma pe care o avea, la vârsta asta. O să fie extraordinar de greu pentru ea, chiar dacă mâine dimineaţă începe să se antreneze full şi să joace în turnee. Să sperăm! E un sportiv care ne-a dat Wimbledon, care ne-a dat numărul unu în lume într-un mare sport, nu într-un sport minor”, a transmis Ion Țiriac, potrivit AS.ro.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat