Ion Țiriac pleacă să împuște animale. „Un cerb ajuns la vârsta respectabilă trebuie să fie vânat”

Ion Țiriac pleacă să împuște animale. „Un cerb ajuns la vârsta respectabilă trebuie să fie vânat”

Ion Țiriac este cel mai cunoscut român amator de vânătoare. Blamat deseori pentru hobby-ul său în care omoară animale, fostul jucător de tenis s-a apărat mereu spunând că, prin acest ”sport”, de fapt le salvează. Potrivit omului de afaceri, taxele de vânătoare plătite de el sunt folosite de localnici pentru a îngriji animalele. Asta deși există și opțiunea de a contribui la salvarea unor specii și fără să le omori.

Ion Țiriac, pe domeniul de vânătoare de la Balc, în Bihor. Foto Arhivă Adevărul

Bine-cunoscut pentru organizarea unor partide de vânătoare pentru parteneri de afaceri şi prieteni influenți din întreaga lume, Ion Țiriac a dezvăluit că pleacă în căutarea recordului mondial în Noua Zeelandă și Namibia. „Săptămâna viitoare sunt în Noua Zeelandă. În Noua Zeelandă fac o treabă care este astăzi foarte nepopulară, vânătoare. Adică a ajuns un cerb la vârsta respectabilă la care trebuie să fie vânat. Având în vedere că are atâtea puncte că s-ar putea să fie un record mondial, mă duc până acolo să văd despre ce e vorba”, a dezvăluit Ion Țiriac în emisiunea ”Prietenii lui Ovidiu”.

A împușcat doi elefanți în ”carieră”

Omul de afaceri va zbura și spre Namibia, unde este „fericitul posesor al unei mari întinderi”. ”E o proprietate care mi-e tare dragă și eu sunt Africa addict. De 60 de ani eu am fost în Africa cel puțin o dată la vânătoare. Vânez tot ce se poate vâna și este ajuns la timpul de a vâna. De exemplu, elefant. Eu în 60 de ani am vânat doi elefanți. Și-am văzut mii, zeci de mii!”, a declarat Ion Țiriac.

Fostul jucător de tenis spune și de ce s-a orientat spre vânătoare: ”Fac bine, ce face fiecare la o vârstă respectabilă. 84 de ani i-am împlinit de mult, de mult de tot. Am încercat să mă gândesc să câștig Roland Garros din nou, dar am renunțat la gândul ăsta. Am încercat să iau o rachetă de tenis în mână, nu-mi aduc aminte cum se face. Ce să fac?”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?