Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, condamnat la un an și șase luni închisoare cu suspendare

Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, condamnat la un an și șase luni închisoare cu suspendare

Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de mărturie mincinoasă.

Mihăilescu a fost achitat pentru săvârșirea infracțiunii de favorizare a infractorului, însă a primit un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru mărturie mincinoasă. În plus, el va trebui să presteze 70 de zile de muncă în folosul comunității.

Decizia nu este însă definitivă și poate fi atacată cu apel.

Ionuț Mihăilescu a fost trimis în judecată de DNA în decembrie 2016, după ce nu și-a mai susținut în instanță denunțul formulat împotriva fostei șefe a DIICOT Alina Bica.

Astfel, în iunie 2016, la un termen al procesului în care Alina Bica este judecată alături de omul de afaceri Horia Simu și fostul șef ANAF Șerban Pop, Ionuț Mihăilescu, având calitatea de denunțător, a anunțat în sala de judecată că nu își mai susține declarația dată la DNA în faza de urmărire penală.

El a motivat atunci că este inculpat alături de Alina Bica în alt dosar, în care a încheiat cu procurorii un acord de recunoaștere a vinovăției și că declarația ar putea fi folosită împotriva lui.

Potrivit DNA, în anul 2014, Șerban Pop a primit de la Horia Simu suma totală de 230.000 euro (cash și sub forma a două contracte de consultanță judiciară), pentru a interveni la nivelul conducerii DIICOT în scopul soluționării favorabile a unui dosar penal care îl privea pe omul de afaceri. O parte din acești bani ar fi ajuns la Alina Bica, prin intermediul lui Ionuț Mihăilescu, la acea dată consilierul ei.

În ianuarie 2017, Alina Bica a fost condamnată în acest dosar la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, Horia Simu a primit 4 ani închisoare cu executare, iar fostul șef al ANAF Șerban Pop — 5 ani de închisoare cu executare.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…