Iordache despre abuzul în serviciu: Sunt două variante - cu prag minimal sau redefinirea infracțiunii

Iordache despre abuzul în serviciu: Sunt două variante - cu prag minimal sau redefinirea infracțiunii

Comisia parlamentară specială privind domeniul justiției urmează să definitiveze săptămâna viitoare textele referitoare la Codul penal, inclusiv abuzul în serviciu, caz în care sunt două variante - una fiind cu un prag minimal, iar alta de redefinire a infracțiunii, a declarat, miercuri, președintele comisiei Florin Iordache.

"Săptămâna viitoare, într-o ședință a comisiei, să luăm în dezbatere și prin vot să tranșăm cele trei legi care vizează Codul penal, Codul de procedură penală și Codul de procedură civilă, cu propunerile care au venit din partea colegilor", a spus Iordache, în ședința comisiei.

El a anunțat că a primit din partea Uniunii Naționale a Judecătorilor un studiu comparat referitor la abuzul în serviciu.

"Am primit de la Uniunea Națională a Judecătorilor un studiu comparat în ceea ce privește abuzul în serviciu și în acest studiu ca și concluzie sunt două chestiuni: fie discutăm de introducerea unui prag minimal, fie discutăm de o redefinire a infracțiunii", a adăugat Iordache.

Acesta le-a precizat, ulterior, jurnaliștilor că o variantă vizează stabilirea unui prag, iar alta se referă la "stabilirea unui folos". "Adică, dacă nu există un folos, nu există un abuz", a subliniat Iordache.

"Sunt cel puțin 16 propuneri cu diverse modalități ale pragului, dar repet putem lua în calcul (...) și o reformulare a definiției abuzului în serviciu. Este vorba despre decizia Curții care precizează un folos. În acea redefinire putem discuta despre ce înseamnă un folos însușit de cel care ar comite un abuz în serviciu. (...) Deci, sunt două variante posibile. Este o variantă care vizează stabilirea unui prag, dar este și o variantă care vizează stabilirea unui folos. Adică, dacă nu există un folos, nu există un abuz", a susținut Iordache.

AGERPRES/(A — autor: Alina Novăceanu, editor: Andreea Rotaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /