Iordache: În cel mai scurt timp vom da un vot în Parlament şi trimitem bugetul în această formă

Iordache: În cel mai scurt timp vom da un vot în Parlament şi trimitem bugetul în această formă

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Florin Iordache, a anunţat, miercuri, că Parlamentul se va reuni în cel mai scurt timp după ce preşedintele va retrimite bugetul şi îl va trimite apoi şefului statului tot în această formă, acesta fiind obligat să îl promulge în 10 zile.

"Este un mod clar de tergiversare, ne aşteptam la acest lucru. Aşteptăm în perioada următoare, sper cât mai repede să îl retrimită, astfel încât într-un plen reunit să-l trimitem în această formă. Nu m-am consultat cu colegii mei, dar din datele şi din calculele pe care noi le-am văzut, toate acele alegaţii pe care le-a prezentat preşedintele, toate acele motivări, că de fapt sunt diferenţe între sumele prevăzute la anumite capitole, nu se susţin şi, în consecinţă, Parlamentul, cu un vot majoritar, aşa cum ştiţi, noi cu 272 (...) am adoptat bugetul, cred că cu un scor sau cu un vot masiv, peste 270, i-l vom retrimite, astfel încât a doua oară în 10 zile să fie obligat să îl promulge", a afirmat Iordache la Parlament.

El a spus că preşedintele nu a fost "foarte bine pregătit" când a vorbit despre buget.

"Aţi văzut, nici nu era foarte bine pregătit preşedintele, căuta tot felul de scuze că de fapt nu doreşte să promulge bugetul, dar tocmai ca să arătăm forţa şi capacitatea majorităţii, în cel mai scurt timp când vom primi vom face şedinţe reunite şi la Comisiile de buget, apoi un vot în Camerele reunite, astfel încât, aşa cum ştiţi, constituţional, poate află şi dumnealui, a doua oară va fi obligat să-l promulge", a adăugat Florin Iordache.

Întrebat în legătură cu criticile preşedintelui la adresa bugetului şi a PSD, Iordache a spus: "A primit cred că textul de undeva, nu s-a documentat, consilierii dumnealui cred că nu sunt suficient de pregătiţi pe date şi pe calculul şi pe modul în care a fost constituit bugetul".

"Dacă discuta cu asociaţiile, fie că discutăm de primar de comună, fie că discutăm cu cei de la oraşe, toţi cei care au prezentat susţin în continuare, ca să nu mai discutăm, fie că discutăm de Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii sau toate celelalte ministere, este un buget cu o creştere economică suficientă, care asigură, pe de o parte, finanţarea acelor cheltuieli şi a celor investiţii pe care noi ni le-am asumat în programul de guvernare, împreună cu colegii din ALDE şi, în acelaşi timp, chiar şi pentru aceea criticată creştere a alocaţiilor pentru copii avem sursa odată cu adoptarea bugetului", a mai spus Iordache.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că va retrimite Parlamentului spre reexaminare legea bugetului de stat pe anul 2019.

"Voi retrimite Parlamentului pentru corectură şi îmbunătăţire legea bugetului pe anul 2019", a declarat Iohannis, la Palatul Cotroceni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

4 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani