IPJ Ilfov: Un şofer, care a accidentat mortal un om şi a fugit de la locul faptei, arestat preventiv

IPJ Ilfov: Un şofer, care a accidentat mortal un om şi a fugit de la locul faptei, arestat preventiv

Şoferul unui autoturism, care a accidentat mortal, la sfârşitul lunii februarie, un pieton şi a părăsit fără încuviinţare locul faptei, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile.

De asemenea, un pasager care se afla în autoturism a fost pus sub control judiciar, pentru nedenunţare şi mărturie mincinoasă.

"La data de 28 februarie, poliţiştii oraşului Popeşti Leordeni au fost sesizaţi în jurul orelor 06,45 prin apel 112, cu privire la faptul că pe Splaiul Unirii o persoană de sex masculin a fost lovită de un autoturism, care a plecat de la faţa locului. Poliţiştii rutieri din Popeşti Leordeni, împreună cu poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, s-au deplasat imediat la faţa locului pentru efectuarea de activităţi specifice, respectiv verificări, investigaţii şi cercetarea locului faptei. Cu această ocazie, a fost identificată victima evenimentului rutier, fiind vorba despre un bărbat de 68 de ani, constatându-se, totodată, faptul că şoferul a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie", informează Biroul de presă al Inspectoratului Poliţiei Judeţene (IPJ) Ilfov.

Victima a fost transportată de către ambulanţa sosită la faţa locului la o unitate spitalicească din Bucureşti, pentru acordarea de îngrijiri medicale.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că accidentul rutier a avut loc în jurul orelor 05,25, pe Splaiul Unirii, pe sensul de mers către DNCB. De asemenea, în urma activităţilor de investigare, în jurul orelor 18,00, poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov au identificat autoturismul implicat în evenimentul rutier, precum şi pe bărbatul care a condus autoturismul în cauză la data şi ora producerii accidentului.

"Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. Atât victimei, cât şi conducătorului auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge. În cursul serii respective, victima a decedat", arată sursa citată.

Din cercetări a rezultat faptul că şoferul ar fi reparat parţial autoturismul avariat în urma accidentului rutier, iar la momentul producerii evenimentului, în maşină se mai afla un pasager, un bărbat în vârstă de 47 de ani.

În urma probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore de către Poliţiştii rutieri din Ilfov, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului fără încuviinţarea organelor de poliţie şi nerespectarea atribuţiilor privind efectuarea reparaţiilor unui autovehicul. Totodată, pasagerul aflat în autoturism la momentul accidentului rutier a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nedenunţare şi mărturie mincinoasă.

"Cei doi bărbaţi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propuneri legale, astfel că pentru pasagerul din dreapta faţă unitatea de parchet a admis propunerea controlului judiciar, iar pentru conducătorul auto judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile", precizează IPJ Ilfov. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /