IPJ Ilfov:Peste 140 de forţe de ordine participă la acţiuni în satul Sinteşti, la persoane care ard deşeuri

IPJ Ilfov:Peste 140 de forţe de ordine participă la acţiuni în satul Sinteşti, la persoane care ard deşeuri

Poliţiştii ilfoveni efectuează, miercuri, mai multe acţiuni în satul Sinteşti, comuna Vidra, din judeţul Ilfov, pentru combaterea infracţiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, combaterea evaziunii fiscale, precum şi alte fapte antisociale.

Peste 140 de forţe de ordine ale Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, prin structurile de ordine publică, poliţie rutieră, investigaţii criminale, investigare a criminalităţii economice, acţiuni speciale, criminalişti şi jandarmi, împreună cu comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, participă la activităţile care vizează, în principal, localizarea focarelor, unde, prin arderi ilegale a unor deşeuri în vederea valorificării materialelor reciclabile, se contaminează mediul înconjurător cu diferite materiale nocive, care interferează cu sănătatea oamenilor, calitatea vieţii sau funcţiile naturale ale ecosistemelor, informează IPJ Ilfov.

Se acţionează pentru depistarea persoanelor care ard în mod neautorizat diferite deşeuri, afectând calitatea aerului din zona respectivă, concomitent cu riscul ridicat de propagare a focului şi extinderea acestuia către gospodăriile din proximitatea locului, unde sunt organizate focurile, efectuându-se totodată, controalele la domiciliile persoanelor identificate, dar şi în exteriorul acestora, pentru delimitarea exactă a locului faptei.

Efectivele angrenate în acţiune vor efectua verificări cu privire la depistarea persoanelor urmărite la nivel local, naţional, sau internaţional, respectiv cele care se sustrag urmării penale şi faţă de care au fost emise MAP, MEPI şI MEA de către instanţele judecătoreşti.

Poliţiştii ilfoveni, împreună cu jandarmi, efectuează şi activităţi specifice în exteriorul zonelor în care persoanele comit fapte ilicite.

În acelaşi context, poliţiştii rutieri vor lua măsurile necesare pentru verificarea persoanelor şi a vehiculelor, fiind instituite filtre pe drumurile publice, din interiorul zonelor dar şi adiacente acestora.

"Poliţiştii de investigare a criminalităţii economice verifică legalitatea înfiinţării şi funcţionarii societăţilor comerciale, a activităţilor desfăşurate de persoane fizice şi de agenţii economici, care desfăşoară activităţi de comerţ privind reciclarea deşeurilor, precum şi realitatea şi legalitatea derulării acestor operaţiuni comerciale", arată sursa citată. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

2 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 VIDEO Scene de comedie de la instruirea noilor recruți ruși!