Iranul l-a executat pe bărbatul care a ajutat SUA să-l localizeze pe generalul Soleimani

Iranul l-a executat pe bărbatul care a ajutat SUA să-l localizeze pe generalul Soleimani

Iranul a executat luni un bărbat declarat vinovat de spionarea forţelor armate iraniene în favoarea SUA şi Israelului, în mod concret pentru că le-a ajutat să-l localizeze pe general iranian Qassem Soleimani ucis într-un atac cu dronă, a anunţat justiţia iraniană, informează AFP.

"Condamnarea lui Mahmoud Moussavi Majd pentru spionaj a fost executată luni dimineaţa, pentru ca acest caz al trădării lui faţă de ţara sa să fie închis pentru totdeauna", a informat site-ul oficial al justiţiei iraniene, Mizan Online.

Moussavi Majd a fost acuzat de furnizarea de informaţii SUA şi Israelului asupra deplasărilor generalului Qasem Soleimani, ucis la începutul lui ianuarie într-un atac cu dronă american la Bagdad.

Arhitect al strategiei iraniene în Orientul Mijlociu, puternicul general Soleimani, comandantul Forţei Quds pentru operaţiuni externe a Gardienilor Rezoluţiei, a fost ucis pe 3 ianuarie, într-un atac aerian american în faţa aeroportului internaţional din Bagdad, alături de locotenentul său din Irak, Abou Mehdi al-Mouhandis, liderul paramilitarilor pro-Iran din această ţară.

Pentru a justifica ordinul de a-l ucide, preşedintele american Donald Trump a dat asigurări după decesul lui că Soleimani, pe care el l-a calificat drept "teroristul numărul 1" în lume, pregătea atacuri "iminente" împotriva unor diplomaţi şi militari americani.

Drept ripostă la uciderea lui Soleimani, Iranul a lansat rachete împotriva unor baze irakiene ce găzduiau soldaţi americani, provocând importante pagube materiale, dar nu şi victime, potrivit Washingtonului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria