Iranul va renunţa la planurile privind schimburi de deţinuţi cu Statele Unite (oficial iranian)

Iranul va renunţa la planurile privind schimburi de deţinuţi cu Statele Unite (oficial iranian)

Iranul nu va continua planurile de schimburi de deţinuţi cu Statele Unite, a declarat marţi un oficial iranian pentru agenţia semioficială Nour News, acuzând Washingtonul de "abateri" de la eforturile de eliberare a deţinuţilor, relatează Reuters.

"Având în vedere abaterile continue ale administraţiei (preşedintelui american Joe) Biden, Iranul nu se simte încurajat să continue acest proces şi de aceea chestiunea schimburilor (de deţinuţi) în forma sa actuală va fi scoasă complet de pe agendă", a declarat oficialul, care nu a fost identificat.

Agenţia Nour News, care l-a citat pe respectivul oficial, este apropiată de forul suprem de securitate naţională al Iranului, menţionează Reuters.

În iulie, Iranul a anunţat că poartă negocieri cu privire la un schimb de deţinuţi cu Statele Unite, care să garanteze eliberarea iranienilor încarceraţi în închisori din SUA şi din alte ţări din cauza încălcării sancţiunilor americane.

"Sunt în desfăşurare negocieri cu privire la schimbul de prizonieri între Iran şi America. Vom oferi mai multe informaţii (...) dacă negocierile ajung să se finalizeze", a afirmat la 13 iulie purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabiei.

Republica Islamică, care ţine în detenţie câţiva irano-americani, a fost acuzată de militanţi pentru drepturile omului că arestează persoane cu dublă cetăţenie pentru a încerca să obţină concesii din partea altor state. Teheranul respinge aceste acuzaţii.

În mai, SUA au dezminţit o ştire a televiziunii de stat iraniene conform căreia cele două ţări ar fi ajuns la un acord privind schimbul de deţinuţi în schimbul deblocării a 7 miliarde de dolari din fonduri petroliere îngheţate în alte state în baza sancţiunilor impuse de Washington. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Așa o fi?

4 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

5 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?