Irina Begu: Îmi pare rău că nu am reuşit să închei meciul în două seturi

Irina Begu: Îmi pare rău că nu am reuşit să închei meciul în două seturi

Jucătoarea de tenis Irina Begu afirmă că regretă că nu a reuşit să încheie meciul împotriva jucătoarei canadiene de origine română Bianca Andreescu în două seturi, dar şi-a exprimat bucuria pentru că a adus cel de-al doilea punct României la finalul primei zile a Fed Cup.

Ea a recunoscut că a avut dificultăţi în timpul celui de-al doilea set, însă pauza de dinaintea setului decisiv a ajutat-o să se replieze.

"Mă bucur că am reuşit să câştig. Îmi pare rău că nu am reuşit să închei în două seturi, cred că în setul al doilea, la set şi 3-2 pentru mine m-am înmuiat un pic. Ea a devenit un pic mai agresivă şi cred că acolo am pierdut un pic jocul. Însă mă bucur că în setul al treilea am reuşit să dictez şi să recâştig terenul", a spus Irina Begu în timpul conferinţei de presă.

La rândul său, căpitanul nejucător al echipei României, Florin Segărceanu, a spus şi el Bianca Andreescu a făcut un joc foarte bun sâmbătă, la Sala Polivalentă din Cluj, şi că pauza de dinaintea celui de-al treilea set a fost benefică pentru Irina Begu.

"Şi-a dat seama că totuşi nu a reuşit să închidă cum a povestit ea, Andreescu a început să joace foarte bine, a făcut un meci senzaţional, cel puţin setul 2. Şi când pierzi teren, când vezi că nu închizi meciul, eşti frustrat şi începi să îţi faci probleme. Mă bucur că s-a dus la pauză să se relaxeze puţin, să analizeze, să îşi dea seama şi să intrăm în setul 3 altfel", a spus Segărceanu.

Întrebată de jurnalişti dacă a avut un moment dificil în timpul meciului în relaţia cu arbitrul de scaun, Irina Begu a spus că la finalul meciului aceasta şi-a cerut scuze din cauza unei defecţiuni tehnice.

"Ea şi-a cerut scuze pentru... cred că în setul al doilea, în tie break s-a stricat aparatul. Se întâmplă. În momentul respectiv m-am enervat, dar per total nu pot să îi reproşez nimic", a spus Begu.

Irina Begu a fost susţinută sâmbătă din tribună de familia sa, jucătoarea recunoscând că meciurile alături de echipa României sunt momente emoţionante, pentru care fiecare sportiv se antrenează zilnic. Ea a spus că relaţia cu publicul a fost emoţionantă şi că a simţit susţinerea celor peste 8.000 de spectatori.

Echipa de Fed Cup a României conduce Canada cu scorul de 2-0 în întâlnirea care se desfăşoară în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în turul I al Grupei Mondiale II, după ce Irina Begu (37 WTA) s-a impus cu scorul de 6-3, 6-7 (4), 6-2 în faţa jucătoarei de origine română Bianca Andreescu (173 WTA).AGERPRES/(A - autor: Elena Stanciu, editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Daniela Juncu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?