Irina Begu, învinsă de Daria Kasatkina, în sferturile turneului WTA de la Charleston

Irina Begu, învinsă de Daria Kasatkina, în sferturile turneului WTA de la Charleston

Jucătoarea română de tenis Irina Begu a fost învinsă de rusoaica Daria Kasatkina, cu 6-4, 6-1, vineri, în sferturile de finală ale turneului WTA de la Charleston (Carolina de Sud), dotat cu premii totale de 710.900 dolari.

Begu (26 ani, 33 WTA), cap de serie numărul zece, a pierdut după o oră și 12 minute în fața unei adversare de 19 ani, care ocupă locul 42 în ierarhia mondială.

Românca s-a oprit pentru a treia oară consecutiv în sferturile de finală ale competiției, după ce la precedentele două ediții a fost învinsă de fiecare dată de Angelique Kerber (Germania).

Begu a început foarte bine meciul, a condus cu 2-0, dar apoi a urmat o cădere, materializată în patru ghemuri adjudecate de Kasatkina. Irina a reușit să revină și să egaleze, 4-4, dar rusoaica a reușit un nou break, iar apoi a încheiat setul cu 6-4.

În setul al doilea, Kasatkina a început cu break, dar Begu și-a recuperat ghemul, după care rusoaica a dictat ritmul jocului, câștigând setul cu un sec 6-1.

Irina Begu a avut procentaje foarte slabe la punctele făcute cu ambele servicii — 44% cu primul, 29% cu al doilea.

Begu va primi un cec de 17.858 dolari și 100 de puncte WTA.

Irina a început anul 2017 cu o înfrângere chiar în fața Dariei Kasatkina, în primul tur la Brisbane, cu 3-6, 3-6. Kasatkina a învins-o pe Irina și în primul tur la Doha, în februarie, cu 3-6, 6-1, 7-5. Rusoaica (19 ani, 42 WTA) are acum 4-1 în meciurile directe cu Begu, singura victorie a Irinei venind pe zgură, anul trecut, la Roma, în optimi, cu 6-1, 6-4. Prima confruntare a fost adjudecată de Kasatkina, în 2015, la Moscova (6-3, 3-6, 6-3, în optimi).

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...