Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în semifinalele probei de dublu de la Australian Open

Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat în semifinalele probei de dublu de la Australian Open

Irina Begu şi Monica Niculescu s-au calificat, marţi, în semifinalele probei feminine de dublu din cadrul turneului Australian Open, de la Melbourne, prima competiţie de Mare Şlem a anului, după ce au trecut de perechea formată din americancele Jennifer Brady şi Vania King, scor 4-6, 6-2, 6-0.

Partida a durat două ore şi 12 minute. Româncele şi-au pierdut serviciul doar în primul set, pe care l-au cedat deşi au condus cu 4-1. În decisiv, jucătoarele din SUA au câştigat numai 27% dintre punctele disputate.

Irina şi Monica au reuşit 27 de puncte direct câştigătoare, faţă de cele 12 ale adversarelor. Jucătoarele din România au fructificat şapte dintre cele 15 oportunităţi de break avute.

Pentru calificarea în semifinale, Begu şi Niculescu şi-au asigurat un cec de 144.736 de dolari şi 780 de puncte WTA în clasamentul de dublu. Cele două românce se află la cea mai bună performanţă în istoria participărilor la Melbourne, după sfertul de finală din 2012.

Perechea Irina Begu/Monica Niculescu va întâlni în penultimul act de la Australian Open 2018 învingătoarele din meciul Ekaterina Makarova/Elena Vesnina (Rusia), favorite 2 - Gabriela Dabrowski/Yi-Fan Xu (Canada/China), favorite 6.

Irina (27 de ani) şi Monica (30 de ani) au un singur titlu WTA câştigat împreună, la Hobart (Australia, hard) în 2012, şi trei finale: Luxemburg (2012, hard indoor), Wuhan (China, 2015, hard), Moscova (Rusia, 2015, hard indoor).

În prezent, Begu se află pe locul 32 în clasamentul mondial de dublu, în timp ce Niculescu ocupă poziţia a 23-a. Irina a câştigat şapte trofee la dublu în carieră, în timp ce Monica are opt titluri în această probă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...