Irina Begu spune adio la Wimbledon. Dominată clar de adversara din Rusia

Irina Begu spune adio la Wimbledon. Dominată clar de adversara din Rusia

Irina Begu (nr 30 WTA) s-a calificat ieri în turul 2 la Wimbledon, dar bucuria nu a ținut mult. Azi, românca a fost eliminată în două seturi, 5-7, 3-6, de Anna Blinkova, o jucătoare mai slab clasată decât ea.

Irina Begu, dominată clar de adversara din Rusia. Foto EPA EFE

Irina nu a condus niciodată pe parcursul întâlnirii cu rusoaica de pe locul 40 mondial. A fost o permanentă luptă de urmărire , la finalul căreia românca a trebuit să se recunoască învinsă. În primul set, la 3-4, adversara ei a făcut break, după un game cu 6 egalități: 3-5. Românca a făcut imediat re-breakul, s-a apropiat la 4-5, ba chiar a și egalat, dar a clacat pe final: la 5-6, și-a pierdut serviciul la zero și Blinkova și-a trecut în cont primul set.

Setul doi a debutat dezastruos pentru Irina Begu. Adversara s-a distanțat repede la 3-0, dar românca a avut câteva tresăriri de orgoliu și a venit la 2-3 și la 3-4. A urmat o altă cădere, cu serviciu pierdut după un game îndelung disputat, după care Anna Blinkova a închis rapid meciul pe propriul serviciu.

Premiu de 55.000 de lire sterline

Aventura Irinei se încheie prematur la Wimbledon, în turul 2, iar românca rămâne cu amărăciunea că putea mai mult. Pentru parcursul ei la All England Club, Begu s-a ales cu un cec de 55.000 de lire.

În cursă au mai rămas două românce: Sorana Cîrstea, care a atins turul 3 după o victorie fantastică împotriva letonei Jelena Ostapenko, și Ana Bogdan, care joacă acum pentru calificarea în optimile de finală cu ucraineanca Lesia Tsurenko (în direct la Eurosport).

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat