Irlanda organizează parada de Sfântul Patrick după trei ani de absenţă din cauza pandemiei de COVID

Irlanda organizează parada de Sfântul Patrick după trei ani de absenţă din cauza pandemiei de COVID

Irlanda va sărbători în martie Ziua Sfântului Patrick cu o paradă pe străzile din capitala Dublin pentru prima dată în trei ani, organizatorii sperând că festivităţile vor dinamiza un sector turistic grav lovit de măsurile de carantină impuse din cauza pandemiei de COVID-19, relatează luni Reuters.

Ziua Sfântului Patrick, care este totodată Ziua naţională a Irlandei, marcată pe 17 martie în oraşe şi sate din toată ţara, a fost unul dintre primele evenimente mari anulate în 2020, în cadrul măsurilor impuse pentru a încetini răspândirea coronavirusului.

Guvernul a renunţat luna trecută la aproape toate restricţiile legate de COVID-19, iar ultimele măsuri rămase în vigoare, precum purtarea măştii, vor fi ridicate la sfârşitul lunii februarie.

"Ziua noastră naţională transmite mesajul tare şi clar - Irlanda este din nou deschisă pentru turism şi abia aşteptăm să întindem 'covorul verde' şi să urăm bun venit vizitatorilor", a declarat ministrul Turismului, Catherine Martin, într-un comunicat.

Parada principală din Dublin, care atrăgea circa 500.000 de turişti din întreaga lume anual înainte de pandemie, avea rolul de a începe sezonul turistic în capitală şi va fi din nou piesa centrală a unui festival de cinci zile în acest an.

Un certificat de vaccinare anti-COVID va fi în continuare necesar pentru intrarea în ţară, la fel ca în întreaga Uniune Europeană.

Festivalul de Sfântul Patrick va fi crucial pentru redresarea sectorului turistic, a declarat Orla Carroll, director în cadrul Failte Ireland, autoritatea pentru dezvoltarea turismului din Irlanda. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante