Israel, atacat ca-n 1973, cu mii de rachete. Meciurile din preliminariile Euro 2024, în pericol

Israel, atacat ca-n 1973, cu mii de rachete. Meciurile din preliminariile Euro 2024, în pericol

Israelul a fost atacat azi-dimineață, de organizația paramilitară palestiniană Hamas cu peste 5.000 de rachete, oficialii din Țara Sfântă declarând stare de război. Săptămâna viitoare, la Ierusalim era programată partida Israel - Elveția din preliminariile Euro 2024, iar luna viitoare, cel cu România.

Numeroase zone locuite au fost lovite de rachetele lansate de Hamas. Foto Profimedia

Cele peste 5.000 de rachete lansate în direcția Israelului - cifra a fost furnizată de reprezentanții Hamas - au provocat haos pe teritoriul țării, făcând victime în rândul civililor și numeroase pagube materiale. Până acum, au fost raportate cinci decese, iar peste 100 de persoane au fost rănite. Atacul Hamas vine cu mai puțin de o săptămână înainte de partida Israel - Elveția, din calificările Euro 2024, programată joi la Ierusalim. În acest moment, există două posibilități: ca întâlnirea să fie amânată sau să fie mutată pe teren neutru, cel mai probabil în Cipru.

Având în vedere că atacul este de mari proporții - cel mai puternic din 1973 încoace, când Egiptul și Siria au atacat simultan Țara Sfântă -, și în funcție de desfășurarea ulterioară a ostilităților, ar putea fi afectat și meciul Israel - România, programat pentru 18 noiembrie, când „tricolorii” își înfruntă contracandidata directă la locul doi pe „Teddy Stadium” din Ierusalim.

Campionatul intern a fost întrerupt

Până acum, oficială este doar întreruperea din campionatul intern, partidele programate astăzi și duminică, contând pentru runda a șasea, fiind amânate.

Israel se află în grupa de calificare I din preliminariile Euro 2024, alături de România. ”Tricolorii” sunt pe locul 2, după 6 etape disputate, la două puncte în spatele liderului Elveția și la unul în fața naționalei din Țara Sfântă, principala contracandidată la poziția secundă, care duce la turneul final din Germania.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?