Israel: Ministrul apărării ordonă o ''întărire masivă'' a forţelor de securitate israeliene în oraşele mixte

Israel: Ministrul apărării ordonă o ''întărire masivă'' a forţelor de securitate israeliene în oraşele mixte

Ministrul apărării al Israelului, Benny Gantz, a ordonat joi o "întărire masivă" a forţelor de securitate în oraşele mixte israeliene, unde convieţuiesc evrei şi arabi, pentru a combate violenţele din ultimele zile, informează AFP.

"Suntem într-o situaţie de urgenţă (...) şi este acum necesar să întărim masiv forţele pe teren", a transmis Gantz într-un comunicat, anunţând rechemarea a zece companii de pază a frontierei care operează de obicei în Cisiordania ocupată.

Violenţe au izbucnit în oraşele iudeo-arabe din Israel de la declanşarea, luni, a ostilităţilor între Israel şi mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza.

La Lod, oraş sărac de lângă Tel Aviv, tensiunea a sporit între tineri arabi şi grupuri de evrei extremişti, cu ciocniri, maşini incendiate, lansări de pietre şi de cocteiluri Molotov. Aceste violenţe l-au determinat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu să declare acolo "starea de urgenţă".

Oraşele mixte din nordul Israelului, mai ales Acra (Akko), sunt şi ele scena unor violenţe.

"Violenţa din interiorul Israelului a atins niveluri inegalabile după mai multe decenii", a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei israeliene Micky Rosenfeld într-un interviu pentru AFP, precizând că mai multe sute de persoane au fost arestate începând de luni. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...