Israel: Netanyahu, interogat din nou de poliție (media)

Israel: Netanyahu, interogat din nou de poliție (media)

Poliția israeliană l-a interogat din nou vineri pe Benjamin Netanyahu timp de câteva ore pentru presupuse fapte de corupție care îl plasează pe premier sub o presiune crescândă, au anunțat media, relatează AFP.

Este pentru a treia oară când Benjamin Netanyahu răspunde întrebărilor polițiștilor unei unități specializate, au menționat media. Poliția, ca și în alte cazuri, nu a făcut declarații.

Netanyahu face obiectul de la sfârșitul anului 2016 a două anchete: una pentru cadouri de lux pe care familia sa și el sunt suspectați că le-au primit din partea unor oameni de afaceri, alta pentru că a încercat să negocieze o relatare jurnalistică mai favorabilă cu patronul celui mai mare cotidian național. El dezminte orice fraudă.

Potrivit media, Netanyahu a primit timp de șapte sau opt ani cutii cu trabucuri selecte din partea lui Arnon Milchan, om de afaceri israelian, producător de la Hollywood și prieten al premierului israelian. Valoarea totală a trabucurilor ar fi de zeci de mii de dolari.

Omul de afaceri i-ar fi oferit de asemenea soției premierului, Sara, șampanie în valoare de o sută de dolari sticla.

Netanyahu s-a apărat miercuri cu vehemență în fața parlamentului. 'Nu a fost comis niciun delict', a declarat el, denunțând suspiciunile împotriva lui ca fiind 'o glumă proastă'.

'Am dreptul de a accepta cadouri din partea prietenilor mei', a subliniat Netanyahu.

'Obiectivul este clar: căderea guvernului (...) pe care îl conduc și toate mijloacele sunt bune', a afirmat el. 'Am o veste pentru voi: Voi conduce încă mulți ani statul Israel', a declarat Netanyahu.

Totuși, Netanyahu este amenințat de alte două dosare, dintre care unul vizează o importantă piață de achiziție de submarine de război din Germania, relata în această săptămână canalul 10.

Benjamin Netanyahu (67 de ani) se află la conducerea guvernului din 2009, după un prim mandat între 1996 și 1999.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 N-o oprește nimeni pe această nemernică? / Monica Pop, o nouă postare dementă!

2 Zvonuri...

3 A intrat moartea-n șoșoci? / „Prietenul nostru O, care a stat pe scenă lângă Diana Șoșoacă, este căzut la pat în…

4 Vine uraganul? / Cineva se joacă undeva cu soarta Omenirii?

5 Așa o fi?