Israel: Netanyahu, interogat pentru a patra oară într-o anchetă privind suspiciuni de corupție (presă)

Israel: Netanyahu, interogat pentru a patra oară într-o anchetă privind suspiciuni de corupție (presă)

Poliția israeliană l-a interogat luni pentru a patra oară pe prim-ministrul Benjamin Netanyahu, la reședința acestuia din Ierusalim, în cadrul unei anchete în care șeful guvernului este suspectat de corupție, transmite AFP, citând presa locală.

Conform postului public de radio, interogatoriul s-a referit la cadourile pe care le-ar fi primit Netanyahu de la susținători ai săi, printre care miliardarul australian James Packer.

Netanyahu este vizat de la sfârșitul lui 2016 de două anchete: una vizând cadouri de lux pe care el și familia sa le-ar fi primit de la oameni de afaceri, cealaltă pentru că ar fi încercat să negocieze o acoperire jurnalistă mai favorabilă cu patronul celui mai mare cotidian național, toate aceste acuzații fiind respinse de premier.

Presa a scris că Netanyahu a primit timp de șapte sau opt ani cutii de trabucuri din partea prietenului său Arnon Milchan, om de afaceri israelian, producător la Hollywood. Valoarea totală a acestor trabucuri s-ar ridica la zeci de mii de dolari. Același om de afaceri i-ar fi oferit soției premierului, Sara, șampanie de sute de dolari sticla.

Potrivit cotidianului Haaretz, care citează o sursă din cadrul poliției, interogatoriul lui Netanyahu s-a referit la mărturia soției sale, care contrazice versiunea oferită de premier la precedentele audieri.

Solicitată de AFP, poliția israeliană a refuzat să comenteze aceste informații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...