Israel: Parlamentul şi-a suspendat activitatea după ce un deputat a fost confirmat cu coronavirus

Israel: Parlamentul şi-a suspendat activitatea după ce un deputat a fost confirmat cu coronavirus

Parlamentul israelian (Knesset) şi-a suspendat şedinţele programate joi după ce un deputat a fost depistat pozitiv la noul coronavirus, în timp ce unele şcoli s-au închis din nou din cauza apariţiei unor cazuri noi, transmite Reuters.

După ce în martie a luat cu succes măsuri agresive pentru a stopa epidemia de COVID-19, Israelul a relaxat restricţiile în ultimele săptămâni.

Oficiali avertizează însă că relaxarea populaţiei ar putea duce la o nouă creştere a numărului de contagieri.

Într-un comunicat emis joi, Knessetul a anunţat că personalului neesenţial i s-a cerut să rămână acasă şi că toate şedinţele din comisii au fost amânate 'în aşteptarea anchetei epidemiologice' în cazul deputatului Sami Abou Shahadeh.

'Fac apel la toţi cei care s-au aflat în imediata mea apropiere să se autoizoleze şi să se testeze', a scris Abou Shahadeh pe Twitter. 'Virusul se află încă printre noi şi o revenire la aşa-numita normalitate îl ajută să se răspândească cu o mai mare magnitudine şi viteză', a adăugat deputatul.

Şcolile din Israel s-au redeschis luna trecută, dar s-au înmulţit îngrijorările că unii copii îi infectează pe alţii în pofida măsurilor de prevenţie.

Presa israeliană a relatat joi că 42 de şcoli au fost închise din cauza apariţiei unor noi cazuri de infectare.

Ministerul Educaţiei nu a confirmat deocamdată această cifră.

'Orice instituţie de învăţământ în care există cazuri de îmbolnăvire va fi închisă', a declarat miercuri premierul Benjamin Netanyahu, subliniind că personalul din şcoli va continua să caute noi modalităţi de a-i proteja şi a-i ţine la distanţă între ei pe elevi.

Israel, cu o populaţie de 9 milioane de locuitori, a raportat 17.343 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 290 de decese. Potrivit Ministerului Sănătăţii, mai mult de 593.000 de locuitori au fost testaţi la noul coronavirus. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa