Israelieni condamnați definitiv la câte 9 ani de închisoare pentru atacuri informatice asupra unor bănci românești

Israelieni condamnați definitiv la câte 9 ani de închisoare pentru atacuri informatice asupra unor bănci românești

Doi cetățeni israelieni au primit pedepse de peste nouă ani de închisoare pentru atacuri informatice asupra unor bănci românești. Decizia, luată într-un dosar instrumentat de DIICOT, este definitivă.

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Iahr Giora la 9 ani și 8 luni de închisoare și pe Azouri Oren Avraham la 9 ani de închisoare. Complicele lor român, George Tohăneanu, a fost condamnat la nouă luni de închisoare cu suspendare.

Cei doi cetățeni israelieni au fost condamnați pentru tentativă de spionaj și activități pe linia agresiunilor de tip cibernetic asupra sistemului bancar național.

Potrivit procurorilor DIICOT, Azouri Oren Avraham a primit, deținut și transmis lui Iahr Giora, în perioada noiembrie 2014 — februarie 2015, cel puțin trei dispozitive electronice ce conțineau o aplicație tip malware.

Cu această aplicație putea fi accesat neautorizat orice sistem informatic la care accesul este restricționat sau blocat, de culegere de date și informații necesare preluării de la distanță a controlului deplin asupra rețelei informatice atacate, prin substituirea în drepturile administratorului de sistem.

Cei doi israelieni au mai fost acuzat că au facilitat accesul, în perioada noiembrie 2014 — februarie 2015, mai multor reprezentanți ai unei organizații străine din Israel la un ansamblu de date și informații clasificate în legislația națională ca secrete de stat.

De asemenea, ei sunt acuzați că au efectuat, în perioada noiembrie 2014 — februarie 2015, activități concrete de intermediere, respectiv de sprijinire din punct de vedere logistic a unor operațiuni de spălare de bani având ca obiect fonduri de proveniență ilicită.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare

5 Așa o fi?