Israelul a demolat casele a doi palestinieni din Cisiordania acuzaţi de comiterea unor asasinate VIDEO

Israelul a demolat casele a doi palestinieni din Cisiordania acuzaţi de comiterea unor asasinate VIDEO

Autorităţile israeliene au demolat miercuri locuinţele a doi palestinieni, din Cisiordania, acuzaţi de comiterea unor atacuri antiisraeliene mortale în cursul anului trecut.

Casa lui Mohammed Souf (18 ani) a fost distrusă miercuri în zori FOTO: Facebook

Casa lui Mohammed Souf (18 ani) a fost distrusă miercuri în zori în satul Hares, din nordul Cisiordaniei. Israelul l-a acuzat pe Souf de uciderea a trei israelieni în apropierea coloniei Ariel (nord) în octombrie anul trecut, autorul fiind ulterior lichidat de un soldat, scrie Agerpres.

''În noaptea de marţi spre miercuri, forţele armatei şi poliţiei de frontieră au demolat reşedinţa teroristului din satul Hares'', a anunţat armata israeliană într-un comunicat, adăugând că soldaţii au fost nevoiţi să folosească mijloace antirevoltă după ce au fost atacaţi cu pietre de către localnici.

Mustafa Souf, unchiul lui Mohammed, a denunţat ceea ce a numit ''o pedeapsă colectivă''. ''Aceasta este politica de ocupaţie (dusă de Israel) cu care noi, palestinienii, suntem obişnuiţi'', a declarat el pentru AFP.

Israelul, a cărui armată ocupă din 1967 Cisiordania, distruge constant casele palestinienilor acuzaţi de comiterea de atentate.

Guvernul israelian sprijină efectul disuasiv al acestor demolări, dar criticii acestei practici susţin că astfel rămân în stradă familii întregi.

La Hajjah, un alt sat din nordul Cisiordaniei, forţele israeliene au distrus locuinţa lui Younes Hilan, arestat pentru înjunghierea mortală a unui israelian în octombrie, în apropierea oraşului Nablus (nordul Cisiordaniei).

Pe de altă parte, marţi noaptea armata israeliană a executat mai multe lovituri împotriva Fâşiei Gaza, ţintind infrastructuri ale mişcării palestiniene Hamas şi avertizând că aceasta va ''vedea consecinţele activităţilor sale teroriste''. Potrivit armatei, au fost vizate în principal o tabără de antrenament şi un depozit de arme ale Hamas.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?