Israelul a lovit aeroportul sirian unde au fost asamblate dronele iraniene trimise în Rusia

Israelul a lovit aeroportul sirian unde au fost asamblate dronele iraniene trimise în Rusia

Israelul a lovit aeroporturile Damasc și Dimas din Siria cu rachete. Pe teritoriul acestora au fost asamblate drone iraniene, care ulterior au fost predate Rusiei pentru a ataca orașele ucrainene, scrie publicația ucraineană Obozrevatel, citând centrul de monitorizare al Observatorul ului Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR). Radarul și pista au fost, de asemenea, grav avariate de o rachetă israeliană.

Dronă iraniană surprinsă deasupra Kievului FOTO Profimedia

În ianuarie 2022, loturi de arme, muniții și piese pentru producția de drone au sosit pe aeroportul militar Dimas din zona rurală de vest a Damascului, pe aeroportul T4 din zona rurală din Homs, se arată în comunicatul SOHR. Iranul și milițiile sprijinite de acesta au deținut recent controlul aproape complet asupra aeroportului militar Dimas.

Cum susține Israelul Kievul

Prim-ministrul Israelului Yair Lapid a spus că țara sa nu ajută Ucraina cu arme în războiul împotriva Federației Ruse, deoarece ține cont de interesele sale de apărare. După atacul masiv din 17 octombrie, ministrul de externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba, a cerut Israelului arme de apărare aeriană. Solicitarea a fost respinsă de ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz, în mare parte pentru că țara sa depinde de cooperarea cu Rusia pentru ca Forțele Aeriene să efectueze raiduri în Siria, scrie sursa citată. În acest context, Iuri Sak, consilier al ministrului ucrainean al apărării, a afirmat că prin această decizie Israelul riscă să rateze o ocazie de a-și perfecționa tactica pentru a face față amenințărilor de pe propriul teritoriu, încercând diferite strategii în Ucraina. „Aceste drone iraniene care lovesc orașele ucrainene nu au fost dezvoltate pentru Ucraina, nu au fost destinate Ucrainei. Au fost dezvoltate pentru a lovi Israelul. Ei folosesc Ucraina ca un teren de testare, pentru a vedea punctele slabe, pentru a le perfecționa și, mai devreme sau mai târziu, le vor folosi împotriva Israelului”, spune Iuri Sak. Un oficial ucrainean a spus că Israelul a furnizat „intelligence” Ucrainei pentru țintirea dronelor iraniene, scrie „The New York Times“.

Strategia ucraineană

În prezent, strategia ucraineană de apărare împotriva dronelor lansate de Rusia se concentrează pe trei direcții, precizează NYT. Sunt folosite avioane de luptă care patrulează nonstop, rachete antiaeriene lansate de la sol și echipe de soldați care încearcă să doboare dronele cu mitralierele, la fel ca polițiștii din Kiev.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?