Israelul afirmă că nu doreşte extinderea războiului, iar invazia în Gaza va avea loc la momentul potrivit

Israelul afirmă că nu doreşte extinderea războiului, iar invazia în Gaza va avea loc la momentul potrivit

Israelul nu are niciun interes să intre în război cu vreun alt inamic în afară de Hamas, iar invazia terestră în Gaza va avea loc atunci când vor fi condiţiile potrivite, a declarat joi ministrul israelian al apărării Yoav Gallant, relatează Reuters.

Foto: Profimedia

„Ducem un război pe frontul de sud împotriva Hamas, pregătiţi pentru orice evoluţie (a situaţiei) în nord, Hezbollah suferă multe pierderi. Cu toate acestea, nu avem niciun interes în extinderea războiului”, le-a declarat Gallant jurnaliştilor, întrebat despre posibilitatea unei confruntări cu Iranul.

Întrebat în legătură cu o invazie terestră în Fâşia Gaza, Gallant a spus că „ziua în care va veni nu este departe... manevra va începe când condiţiile sunt potrivite”.

Gallant nu a dorit să comenteze în legătură cu posibilitatea unei eliberări de ostatici mediate de Qatar, însă a spus că „orice canal reprezintă o posibilitate atât timp cât obiectivul este îndeplinit”.

Totodată, Israelul a cerut joi Rusiei să expulzeze o delegaţie Hamas aflată în vizită în ţară, spunând ca invitaţia sa la Moscova este „deplorabilă”.

„Hamas este o organizaţie teroristă mai rea decât Statul Islamic (SI). Mâinile oficialilor de rang înalt ai Hamas sunt acoperite cu sângele a peste 1400 de israelieni care au fost măcelăriţi, ucişi, executaţi şi arşi, şi ei sunt responsabili pentru răpirea a peste 220 de israelieni, inclusiv bebeluşi, copii, femei şi bătrâni”, a declarat Ministerul de Externe israelian într-un comunicat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?