Israelul va face schimb de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 cu Coreea de Sud

Israelul va face schimb de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 cu Coreea de Sud

Israelul a anunţat că va face schimb de 700.000 de doze de vaccin anti-COVID-19 BioNTech/Pfizer cu Coreea de Sud, informează marţi dpa.

Premierul israelian Naftali Bennett a ordonat accelerarea campaniei de vaccinare în ultimele săptămâni, scoţând în evidenţă termenul de valabilitate limitat al dozelor de vaccin din Israel, până la sfârşitul lui iulie.

Israelul va trimite imediat cele 700.000 de doze în Coreea de Sud, a anunţat guvernul israelian în timpul nopţii de luni spre marţi. La rândul său, Coreea de Sud va trimite Israelului acelaşi număr de doze de vaccin dintr-un transport din septembrie-octombrie.

La mijlocul lui iunie, un schimb similar cu Autoritatea Palestiniană a eşuat. Israelul dorea să schimbe în jur de 1 milion de doze de vaccin, însă după ce a livrat circa 100.000 de doze reprezentanţii palestinieni au anulat înţelegerea, pe motiv că dozele de vaccin nu întruneau criteriile stabilite în ceea ce priveşte data de expirare.

În Israel, în pofida ratei de vaccinare ridicate, numărul de contaminări cu noul tip de coronavirus a crescut semnificativ în ultimele două săptămâni.

Potrivit Ministerului Sănătăţii israelian, 344 de persoane au fost testate pozitiv duminică la noul timp de coronavirus. În ultima vreme, peste 300 de noi contaminări au fost înregistrate în fiecare zi de la începutul lui aprilie.

Majoritatea noilor contaminări sunt legate de varianta Delta, care a fost detectată prima dată în India. Mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

De asemenea, numărul de persoane cu formă gravă de COVID-19 a crescut uşor la 35, însă nu s-au înregistrat decese cauzate de noul tip de coronavirus în ultimele două săptămâni.

Israelul este considerată o ţară model în ceea ce priveşte combaterea pandemiei, datorită campaniei sale de vaccinare de succes. Dintr-o populaţie de circa 9,3 milioane, 5,7 milioane au primit deja o primă doză, iar 5,2 milioane au fost vaccinate complet, ceea ce reprezintă 56% din populaţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”