Issey Miyake, creatorul de modă japonez, a murit la 84 de ani

Issey Miyake, creatorul de modă japonez, a murit la 84 de ani

„A decedat în seara zilei de 5 august'', a precizat ea telefonic, refuzând să i se dezvăluie identitatea şi fără să ofere alte detalii despre decesul creatorului. Postul public de televiziune japonez NHK a anunţat de asemenea moartea designerului, scrie Agerpres.

Issey Miyake s-a născut pe 22 aprilie 1938 la Hiroshima, vestul Japoniei. Acesta avea 6 ani pe 6 august 1945, când SUA au lansat prima bombă atomică din istorie asupra oraşului său natal. Mama sa a murit la 3 ani de la tragicul eveniment, din cauza radiaţiilor.

La scurt timp după ce a absolvit universitatea de arte Tama din Tokyo, s-a stabilit la Paris în 1965 şi a studiat la şcoala Camerei sindicale de modă pariziană.

Issey Miyake a fost unul dintre primii creatori de modă japonezi care s-a impus în capitala franceză după ce a lucrat pentru casele de modă Guy Laroche şi Givenchy.

Începând cu anii 1980, şi-a impus stilul unic, utilizând materiale care nu au mai fost folosite până atunci în lumea modei (sârmă, hârtie artizanală japoneză, meşe etc). A fost cunoscut îndeosebi pentru confecţionarea unor ţinute dintr-o singură piesă şi pentru tehnica pliseurilor.

În iunie, o prezentare a a creaţiilor sale a fost pusă în scenă la Paris de Rachid Ouramdane, director al Teatrului naţional Chaillot, show care a reunit manechine, artişti şi o trupă de acrobaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu