Italia anunță al doilea deces din cauza coronavirusului/Numărul persoanelor infectate crește alarmant

Italia anunță al doilea deces din cauza coronavirusului/Numărul persoanelor infectate crește alarmant

Autoritățile italiene au anunțat, sâmbătă, că o a doua persoană infectată cu coronavirus a murit. Este al doilea deces înregistrat de Italia în mai puțin de 24 de ore și, de asemenea, este al doilea cetățean european care este răpus de virusul apărut în China.

Persoana decedată sâmbătă este o femeie din regiunea Lombardia. Celălalt deces,  anunțat vineri seara , era un bărbat de 78 de ani din regiunea Veneto.

În Lombardia locuiesc în jur de 180 de mii de români.

Italia a înregistrat sâmbătă 10 noi cazuri de infecție cu coronavirus, ceea ce face ca numărul total al îmbolnăvirilor să ajungă la 31. Dintre acestea, două persoane au murit, una s-a făcut bine, iar șase cazuri sunt considerate grave sau chiar critice.

Ceea ce este ciudat la Italia este că apar tot mai mulți bolnavi care n-au călătorit niciodată în China și nici n-au intrat în contact cu persoane care au fost acolo.  Nu se cunosc multe despre „pacientul zero”. Primul bărbat diagnosticat în Lombardia a intrat în contact cu o persoană care călătorise recent în China. Acea persoană a fost găsită, dar analizele au ieșit negativ.

Pentru că nu știu de la cine s-a răspândit boala, autoritățile italiene au luat măsuri drastice în 12 localități. 50 de mii de oameni sunt afectați de restricțiile impuse începând de vineri seară.

Primele două cazuri de infectare  cu noul coronavirus din China au fost confirmate în Italia în 31 ianuarie. Bolnavii erau doi turiști chinezi din Wuhan, soț și soție, care se aflau de zece zile în Italia și care vizitaseră mai multe orașe și locuri turistice importante din Peninsulă.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Dacă nu face față, poate să vină cu un coleg” / Săpunaru, umilit puțin de o fană a Rapidului...

2 Bianca Censori a făcut din nou furori în Italia...

3 Așa o fi? /

4 VIDEO „N-ai față pentru mașina aia”, „De unde ai avut banii?”

5 De citit...