Italia îi cere Israelului ''un răspuns proporţional'' la tirurile de rachete dinspre Gaza

Italia îi cere Israelului ''un răspuns proporţional'' la tirurile de rachete dinspre Gaza

Italia i-a cerut luni Israelului "un răspuns proporţional" la tirurile de rachete dinspre Gaza, pe care ea le condamnă, îndemnând totodată cele două părţi la detensionarea situaţiei, informează AFP.

Ministrul de externe italian Luigi Di Maio "şi-a exprimat profunda sa îngrijorare în legătură cu escaladarea atacurilor şi violenţelor în Israel şi în teritoriile palestiniene, îndemnând la încetarea lor imediată", anunţă un comunicat publicat la finalul întrevederii avute la Roma de şeful diplomaţiei italiene cu omologul său iranian Mohammad Javad Zarif.

"Condamnând tirurile de rachete dinspre Gaza şi cerându-i Israelului un răspuns proporţional", Di Maio a cerut ca "cele două părţi să adopte imediat măsuri pentru detensionare şi să dea dovadă de responsabilitate", arată comunicatul.

În ceea ce priveşte negocierile de la Viena asupra programului nuclear iranian, Luigi Di Maio, a cărui ţară nu participă la aceste convorbiri, a subliniat că un acord ar constitui "un pilon pentru neproliferare (nucleară) şi pentru stabilitatea regională".

"Ministrul Di Maio a atras atenţia asupra situaţiei privind drepturile omului în Iran, reiterând poziţia tradiţională a Italiei în favoarea drepturilor omului şi a unui moratoriu asupra pedepsei capitale", adaugă comunicatul citat.

Zarif, care se află în Italia în cadrul unui turneu european, a mai fost primit, în cursul dimineţii de luni, de Papa Francisc. Deocamdată, nu a fost dat publicităţii niciun comunicat în legătură cu această întrevedere. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

2 Ce arată cifrele celui mai nou sondaj pe București

3 VIDEO Imagini SF din Coreea de Sud...

4 Da, așa arată acum Radu Mazăre...

5 Foarte interesante amănunte...