Italia: Imigranții care lucrează legal plătesc pensiile pentru 600.000 de italieni (raport)

Italia: Imigranții care lucrează legal plătesc pensiile pentru 600.000 de italieni (raport)

Imigranții care lucrează legal în Italia contribuie, prin soldul pozitiv de circa 5 miliarde de euro la asigurările sociale, la plata pensiilor pentru 600.000 de italieni, scrie miercuri cotidianul La Repubblica, citând un studiu recent.

'În 2014, lucrătorii extracomunitari au plătit circa 8 miliarde de euro sub forma contribuțiilor' la asigurările sociale, notează La Repubblica, citând raportul redactat de magistratul Roberto Garofoli, șeful de cabinet al ministrului economiei și finanțelor, Pier Carlo Padoan.

În același timp, imigranții au primit pensii totale de circa 642 milioane de euro și alte prestații sociale de aproximativ 2,42 miliarde de euro, se spune în raport.

Acesta subliniază totuși că, pentru Italia, costurile implicate de sosirea a peste 150.000 de migranți în 2015 au atins 3,3 miliarde de euro.

Tot potrivit raportului, în 2014, contribuabilii străini au declarat venituri de circa 45 miliarde de euro, pentru care au plătit impozite de 6,8 miliarde.

După cum notează AFP, aceste cifre vin să demonstreze încă o dată contribuția pe care imigranții o aduc la economia Italiei, o țară cu o accentuată îmbătrânire demografică.

De altfel, un raport din noiembrie 2013 arăta că, în 2011, imigranții au achitat către stat 13,3 miliarde de euro sub formă de impozite, taxe și alte contribuții, în timp ce statul a cheltuit pentru ei 11,9 miliarde de euro, rezultând un sold pozitiv de 1,4 miliarde pentru finanțele publice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...