Italia: Imigranții care lucrează legal plătesc pensiile pentru 600.000 de italieni (raport)

Imigranții care lucrează legal în Italia contribuie, prin soldul pozitiv de circa 5 miliarde de euro la asigurările sociale, la plata pensiilor pentru 600.000 de italieni, scrie miercuri cotidianul La Repubblica, citând un studiu recent.

'În 2014, lucrătorii extracomunitari au plătit circa 8 miliarde de euro sub forma contribuțiilor' la asigurările sociale, notează La Repubblica, citând raportul redactat de magistratul Roberto Garofoli, șeful de cabinet al ministrului economiei și finanțelor, Pier Carlo Padoan.

În același timp, imigranții au primit pensii totale de circa 642 milioane de euro și alte prestații sociale de aproximativ 2,42 miliarde de euro, se spune în raport.

Acesta subliniază totuși că, pentru Italia, costurile implicate de sosirea a peste 150.000 de migranți în 2015 au atins 3,3 miliarde de euro.

Tot potrivit raportului, în 2014, contribuabilii străini au declarat venituri de circa 45 miliarde de euro, pentru care au plătit impozite de 6,8 miliarde.

După cum notează AFP, aceste cifre vin să demonstreze încă o dată contribuția pe care imigranții o aduc la economia Italiei, o țară cu o accentuată îmbătrânire demografică.

De altfel, un raport din noiembrie 2013 arăta că, în 2011, imigranții au achitat către stat 13,3 miliarde de euro sub formă de impozite, taxe și alte contribuții, în timp ce statul a cheltuit pentru ei 11,9 miliarde de euro, rezultând un sold pozitiv de 1,4 miliarde pentru finanțele publice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

4 Info / Doliu la PSD! Doar 10% din votanții ProRomânia votează cu Dăncilă! Peste 70% merg cu Iohannis!

5 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut