Italia: Imigranții care lucrează legal plătesc pensiile pentru 600.000 de italieni (raport)

Imigranții care lucrează legal în Italia contribuie, prin soldul pozitiv de circa 5 miliarde de euro la asigurările sociale, la plata pensiilor pentru 600.000 de italieni, scrie miercuri cotidianul La Repubblica, citând un studiu recent.

'În 2014, lucrătorii extracomunitari au plătit circa 8 miliarde de euro sub forma contribuțiilor' la asigurările sociale, notează La Repubblica, citând raportul redactat de magistratul Roberto Garofoli, șeful de cabinet al ministrului economiei și finanțelor, Pier Carlo Padoan.

În același timp, imigranții au primit pensii totale de circa 642 milioane de euro și alte prestații sociale de aproximativ 2,42 miliarde de euro, se spune în raport.

Acesta subliniază totuși că, pentru Italia, costurile implicate de sosirea a peste 150.000 de migranți în 2015 au atins 3,3 miliarde de euro.

Tot potrivit raportului, în 2014, contribuabilii străini au declarat venituri de circa 45 miliarde de euro, pentru care au plătit impozite de 6,8 miliarde.

După cum notează AFP, aceste cifre vin să demonstreze încă o dată contribuția pe care imigranții o aduc la economia Italiei, o țară cu o accentuată îmbătrânire demografică.

De altfel, un raport din noiembrie 2013 arăta că, în 2011, imigranții au achitat către stat 13,3 miliarde de euro sub formă de impozite, taxe și alte contribuții, în timp ce statul a cheltuit pentru ei 11,9 miliarde de euro, rezultând un sold pozitiv de 1,4 miliarde pentru finanțele publice.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

4 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Celina Rusu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet