Italia începe o consultare populară pe internet privind 'situația și perspectivele Uniunii Europene'

Italia a decis să înceapă o vastă consultare populară pe internet privind "situația și perspectivele Uniunii Europene", pentru a ajunge la o Europă "mai apropiată de cetățeni", a anunțat marți președinta Camerei Deputaților, Laura Boldrini, relatează AFP. "Este o ințiativă care urmărește să dea cuvântul cetățenilor", a subliniat ea în fața jurnaliștilor la Roma, prezentând consultarea care va începe la 12 februarie.

Chestionarul conține șase întrebări în total.

Primele trei vizează principalele avantaje ale Uniunii Europene, principalele sale incoveniente și sectoarele în care blocul comunitar poate face mai mult, propunând de la nouă la zece răspunsuri la fiecare întrebare, fiecare persoană trebuind să aleagă trei.

Apoi, italienii sunt întrebați ce ar trebui să facă UE pentru a fi mai eficientă, dacă este necesar să se consolideze cetățenia europeană și ce ar trebui făcut pe plan instituțional pentru a scoate UE din criza actuală. Pentru fiecare din aceste întrebări, există de la trei la șase răspunsuri, dintre care numai unul poate fi ales.

În chestionar există de asemenea și un spațiu liber care permite participanților la consultare să propună orice consideră util pentru a apropia UE de cetățeni.

"Ne confruntăm cu provocări uriașe — schimbările climatice, terorismul, fluxurile migratorii—, și nici un stat nu le poate face față singur. Uniți putem fi influenți, divizați suntem total insignifianți", a insistat Laura Boldrini, o pro-europeană convinsă.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Guvernul Orban a hotărât: Urmează o perioadă de sacrificii uriaşe pentru toată lumea, cu excepţia bugetarilor

3 Previziunile IHME(University of Washington) pentru România: 13 aprilie, vârful epidemiei, 8 mai, prima zi fără…

4 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

5 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

recomandări

Te ia DNA: Bucur Ionel

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Noi sloganuri fake amuzante