Italia întărește supravegherea cablurilor subacvatice, potrivit unei surse

Italia întărește supravegherea cablurilor subacvatice, potrivit unei surse

Guvernul Italiei a întărit supravegherea și controalele asupra cablurilor submarine de energie și telecomunicații, a declarat pentru Reuters o sursă apropiată de acest subiect.

Cablu subacvatic de alimentare cu energie electrică FOTO: Shutterstock

Măsura vine după ce săptămâna trecută au fost descoperite scurgeri pe conductele Nord Stream.

Statele UE spun că sunt de părere că pagubele au fost provocate de sabotaj, dar nu au vrut să nominalizeze pe nimeni. Kremlinul a declarat că nu exclude sabotajul ca motiv al pagubelor.

Președintele rus Vladimir Putin a acuzat vineri Statele Unite și aliații săi că au aruncat în aer gazoductele submarine Nord Stream, ridicând astfel temperatura într-o criză care a făcut ca Europa să se grăbească să își securizeze infrastructura și aprovizionarea cu energie.

Într-un discurs pentru a marca anexarea a patru regiuni ucrainene invadate de forțele rusești, Putin nu a oferit nicio dovadă pentru această afirmație. Rusia a declarat anterior că Statele Unite ar profita de pe urma atacurilor asupra infrastructurii energetice a Europei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”