Italia: Poliția a confiscat bunuri în valoare de 80 milioane de euro într-o operațiune antimafia la Roma

Poliția italiană a întreprins joi o amplă operațiune antimafia la Roma, în cursul căreia a confiscat bunuri în valoare de 80 milioane de euro de la patru antreprenori suspectați de legături cu mafia, potrivit media locale, citate de agenția Xinhua.

Toate bunurile confiscate aparțin fraților Luigi, Antonio și Salvatore Righi, despre care se crede că ar avea legături cu puternicul clan Contini din cadrul Camorrei, mafia napolitană, a relatat Ansa. Cel de-al patrulea antreprenor în cauză, Alfredo Mariotti, este bănuit că ar fi un vechi asociat al clanului, care l-ar fi ajutat să-și extindă afacerile în capitala italiană în anii 1990.

Toți patru sunt acuzați de spălare de bani, potrivit procurorilor Direcției Antimafia din Roma, care a ordonat efectuarea raidului.

Cei trei frați Righi au fost arestați sub acuzația de asociere cu mafia în etapa inițială a anchetei în ianuarie 2014 și de la ei au fost confiscate pentru prima dată, câteva luni mai târziu, circa 25 de proprietăți, precum și restaurante și cafenele cunoscute din centrul Romei.

Carabinierii au efectuat următoarea operațiune joi. Într-un comunicat, se afirmă că, în cursul raidului, au fost confiscate bunuri ce includ 28 de magazine și cafenele, 41 de proprietăți și 77 de firme, plus circa 300.000 de euro sub formă de cash.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în America?

2 Ambasadorul SUA la Bucureşti: SUA nu au un alt prieten mai bun decât România. Credeți în voi înșivă. Vom ajuta…

3 Megadosar de prostituție: Oameni de afaceri și polițiști, trimiși în judecată în cazul clubului unde se distra…

4 Firea, primul semnal că nu va mai candida! Va da vina pe problemele medicale

5 Surse / Firea a încercat un scenariu lacrimogen cu ambulanța pe motiv de dosar la DNA privind spitalul Gomoiu