Italia: Poliţia din Roma a dezamorsat o bombă descoperită în maşina unui politician local

Italia: Poliţia din Roma a dezamorsat o bombă descoperită în maşina unui politician local

Poliţia italiană a dezamorsat miercuri, la Roma, o bombă descoperită în maşina unui politician local, un incident calificat drept 'foarte grav' de primarul capitalei, transmite AFP.

'O bombă a fost găsită în maşina lui Marco Doria, preşedintele grupului de lucru pentru reamenajarea parcurilor şi clădirilor istorice din Roma', a scris primarul Virginia Raggi pe Twitter.

'Un eveniment foarte grav, îmi exprim întreaga solidaritate', a adăugat ea.

O unitate de deminare din cadrul poliţiei a intervenit miercuri după-amiază într-un cartier rezidenţial din Roma după ce un trecător a observat nişte fire suspecte în maşina staţionată, a relatat presa italiană, citând surse din poliţie.

Strada a fost blocată şi experţii au dezamorsat ceea ce reportajele au descris ca fiind o bombă artizanală.

Potrivit agenţiei dpa, ştirile despre descoperirea unei bombe într-un automobil la o distanţă de circa 2 km de stadionul unde urma să se desfăşoare un meci din cadrul Campionatului European de fotbal a provocat confuzie şi închiderea unor străzi. Media au speculat în legătură cu o posibilă legătură cu meciul Italia-Elveţia ce urma să aibă loc miercuri seara.

Autorităţile au refuzat să speculeze cu privire la incident.

Marco Doria fusese plasat deja sub protecţia poliţiei în urma ameninţărilor primite pentru denunţarea ocupării ilegale a unor clădiri istorice, a relatat postul TGcom24.

Parchetul din capitala italiană a deschis o anchetă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...